PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

CodeAcademy Kids skoleni.jpg
Foto: CodeAcademy Kids
CodeAcademy Kids programmēšanas akadēmijā skolēniem būs iespēja iegūt zināšanas veidojot unikālus projektus: datorspēles, mājas lapas, mobilās lietotnes, preču zīmes.

CodeAcademy programmēšanas akadēmija izveidota Lietuvā, Viļņā, bet, ņemot vērā vecāku lielo interesi par programmēšanas pulciņiem, akadēmija savus pakalpojumus piedāvā vairāk nekā 30 dislokācijas vietās Lietuvā. Oktobrī CodeAcademy Kids uzsāks darbu arī Rīgā.

„Mūsdienās programmēšanu sāk apgūt arvien jaunāki bērni. To ietekmē informāciju tehnoloģiju sektora plešanās, starptautisko uzņēmumu ienākšana Baltijas valstīs, kā arī kopējās izmaiņas sabiedrībā,” stāsta CodeAcademy Kids vadītāja Aurelija Makselyte.

CodeAcademy Kids pasniedzēji mācīšanu balsta uz mentoringa principiem, brīvā veidā iemācot bērniem HTML, HTML5, CSS, JavaScript, PHP, C# programmēšanas valodas. Mācoties programmēšanas akadēmijā, bērni uzlabo analītisko un loģisko domāšanu, radošumu, pievērš uzmanību detaļām, risina problēmas, iemācas strādāt komandā un mācas uzticēties sev, un savām idejām.

„Vēlamies, lai visiem bērniem, neatkarīgi no dzīvesvietas tiktu sniegta iespēja iepazīties ar programmēšanu un apgūt tehnoloģiskās iemaņas, tāpēc  turpinām darbu pie pulciņu norises vietu skaita palielināšanas. Tāpat skolēniem ir iespēja apgūt programmēšanu arī tiešsaistē,” stāsta Aurelija Makselyte.

Vairākums bērnu, kas līdz šim apmeklējuši programmēšanas pulciņus Lietuvā, ir bijuši vecumā no 8 līdz 12 gadiem, bez iemaņām un zināšanām programmu sistēmās. Veidojot individuālus projektus, kas atbilst katra interesēm, tiek apgūti programmēšanas pamati. CodeAcademy Kids vadītāja stāsta, ka skolēniem vislabāk patīk strādāt ar datorspēļu izveides mācību programmu un veidot pašiem savas mājas lapas.

Vairāk informācijas par CodeAcademy Kids programmēšanas akadēmiju šeit.

Reklāmraksts