PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

9737.jpeg
Foto: highwaystarz / 123RF
Rīgā joprojām nesekmējas vakanču aizpildīšanā pirmsskolās, atzina Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Tā G.Helmanis šodien, 7.aprīlī, paudis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē.

Lielākais brīvo vietu skaits ir tieši pirmsskolās - pašlaik Rīgā tiek meklēti 44 pirmsskolas pedagogi - gan pašvaldības iestādēs, gan privātajās, informē ziņu aģentūra LETA.

Rīgā ir īpaši aktuāla problēma ar vakanču aizpildīšanu pirmsskolās. Pašvaldības speciālisti to saista ar nepietiekamo atalgojumu.

Tāpat G.Helmanis šīs dienas sēdē pastāstīja, ka vairāku Rīgas skolu ilggadējie direktori iesnieguši atlūgumus. Līdz ar to turpmākajās komitejas sēdēs tiks skatīti jautājumi par vadītāju nomaiņu Rīgas izglītības iestādēs.

Departamentā pastāstīja, ka atlūgumus iesnieguši Rīgas 64.vidusskolas, Rīgas 49.vidusskolas un Rīgas Lietuviešu vidusskolas direktori. Viņi visi nolēmuši doties pensijā, skaidroja departamentā.

Domes vadība paudusi, ka pedagogu atalgojuma problēma pirmkārt jārisina valstij. Tomēr Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs arī solījis, ka, ja situācija nemainīsies, no 2017.gada janvāra Rīgas pašvaldība paaugstinās atalgojumu pirmsskolas pedagogiem.

Pērn izglītības un zinātnes darbinieku streika dienā N.Ušakovs sociālajā tīklā "Facebook" arī izvietoja paziņojumu: "Ja "Vienotības" valdība neņems vērā streikojošo pedagogu prasības, tad Rīgas dome pati sāks risināt mūsu pedagogu problēmas un pirmām kārtām - bērnudārzu audzinātāju atalgojumu," informē LETA.