PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

10231.jpeg
Foto: bialasiewicz / 123RF
Šodien plkst. 12.20 Rīgā notiks Latvijas Jaunatnes padomes un Eiropas Savienības organizētā jauniešu Strukturētā dialoga Rīgas reģionālā konference.

Konferencē spriedīs par vienotu un iekļaujošu Eiropu. Uz šo pasākumu aicināts ikviens jaunietis, politikas veidotājs un īstenotājs, kā arī organizāciju pārstāvji, lai izteiktu viedokli par Eiropā aktuāliem jautājumiem jaunatnes jomā, kas risināmi Latvijā vietējā, reģionālā un nacionālā līmenī, informē Paula Āboliņa-Ābola, biedrības "Latvijas Jaunatnes padome" strukturētā dialoga projektu vadītāja.

Konferences galvenā tēma ir "Veicināt visu jauniešu iesaisti dažādā, vienotā un iekļaujošā Eiropā" ar moto "Gatavi dzīvei, gatavi sabiedrībai". Konferences laikā tiks apskatīti piemēri un attīstītas idejas no notikušajām strukturētā dialoga diskusijām "Kafija ar politiķiem".

Strukturētā Dialoga nacionālā darba grupa 2015. gadā vienojās, ka būtiski ir gan iesaistīties Eiropas Jaunatnes politikas veidošanā, gan turpināt iesākto darbu jaunatnes politikas attīstības jomā nacionālā, reģionālā un vietējā līmenī.

"Strukturētais dialogs ir mūsdienīga komunikācijas forma, kura ļauj satikties divām, ļoti nozīmīgām sabiedrības grupām - jauniešiem un lēmumu pieņēmējiem. Tas ir process, kurš nodrošina veselīgu diskusiju par Eiropai svarīgiem jautājumiem, tajā pašā laikā nodrošinot iespēju jaunietim paust nostāju un skatīt jautājumus vietējā, reģionālā un nacionālā kontekstā. Nozīmīgi, ka šīs diskusijas notiek jauniešiem uztveramā valodā un pēc iespējas neformālākā vidē, kas nodrošina viņu veiksmīgu iekļaušanu diskusiju procesā. Ir svarīgi, lai abas iesaistītās puses komunicē un kļūst pārliecināti - gan par to, ka jaunieši ir spējīgi piedalīties lēmumu pieņemšanā, gan par to, ka lēmumu pieņēmēji ir spējīgi un vēlas veidot dialogu ar jauniešiem," komentē Latvijas Jaunatnes padomes prezidents Emīls Anškens.

Rīgas reģionālā konference notiks šodien, 6.jūnijā, plkst. 12.20 Rīgas domē. Aicinām pieteikties konferencei pie Gintas Salmiņas, Baltijas Reģionālais fonds, [email protected], tel. nr. 29256888.

Projektu īsteno "Latvijas Jaunatnes padome" sadarbībā ar izglītības un zinātnes ministriju Eiropas savienības neformālās izglītības programmas Erasmus+ finansētā projekta "Strukturētā dialoga īstenošana Nīderlandes, Slovākijas un Maltas prezidentūras Eiropas Savienības padomē" ietvaros. Projektu līdzfinansē Eiropas Komisija.

Projekts tiek īstenots laikā no 01.09.2015. līdz 01.08.2017. visā Latvijā.