PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

7891.jpeg
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina Rīgas iedzīvotājus pieteikties latviešu valodas bezmaksas kursiem.

Informācija par pieteikšanos, tajā skaitā kontakttālrunis un izglītības iestādes atrašanās vieta, no šodien būs pieejama interneta vietnēs. Valodas apmācības vietu Rīgas iedzīvotāji varēs izvēlēties paši sev izdevīgā vietā atbilstoši pievienotajam sarakstam. Pieteikšanās notiek, sazinoties ar izvēlēto izglītības iestādi, ziņu aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, izvērtējot izglītības iestāžu iesniegtos projektus konkursā Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem, projektu īstenošanai finansiālu atbalstu piešķirs septiņām iestādēm. Konkurss tiek īstenots Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros, un tā mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kas nodrošina iespēju pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot skolēnus un bezdarbniekus, apgūt latviešu valodu A un B līmeņa ietvaros. Bez maksas latviešu valodu būs iespēja mācīties tiem, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Rīgā.