PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Rīgas Mākslas un mediju tehnikums papildina mācību programmu ar divām jaunām specialitātēm
Rīgas Mākslas un mediju tehnikums papildina mācību programmu ar divām jaunām specialitātēm
Foto: Mārtiņš Vanags
Ar 2021./2022. mācību gadu Rīgas Mākslas un mediju tehnikums (RMMT) uzsāk audzēkņu uzņemšanu skaņu operatora un gaismošanas operatora specialitātēs, kas tiks īstenotas modernākajā mācību filmēšanas paviljonā Latvijā. Abas programmas tiek realizētas modulārās izglītības projekta ietvaros. Jauniešiem, kuri izvēlēsies savu karjeru saistīt ar šīm profesijām, būs iespēja apgūt prasmes jaunajā un mūsdienīgajā RMMT filmēšanas paviljonā.

Skaņu un gaismošanas operatora profesijas ir pieprasītas darba tirgū gan Latvijā, gan pasaulē – tās apgūstot, paveras iespēja kļūt par pieprasītu speciālistu mediju nozarē.

Gaismošanas operators piemēro gaismas mākslinieciskos risinājumus, nodrošina  gaismu izvietojumu, izvēlas nepieciešamo gaismas daudzumu, jaudu un gaismas staru virzienu, nodrošina gaismas iekārtu un vadības sistēmu darbību teātrī, kino, televīzijā, dažādos pasākumos un piedalās video filmēšanā.

Skaņu operators nodrošina pasākumu apskaņošanu, ierakstīšanu, veic elektroniskās aparatūras izvietošanu un nosaka skaņu ieraksta iekārtu gatavību dotajam uzdevumam.

Jaunajā RMMT mācību paviljonā tiks realizētas līdz šim nebijušas mācību iespējas. Telpas mācību korpusā veidotas tā, lai paralēli ikdienas mācību procesam netraucēti varētu notikt arī dažādi pasākumi un filmēšanas darbi.

Jaunais korpuss ir plašs, daudzfunkcionāls un ar viegli pielāgojamām telpām. Filmēšanas paviljons ir norobežots no apkārtējās vides ietekmes, un tajā atrodas ģērbtuves un palīgtelpas.

* RMMT ir mūsdienīgs mācību komplekss ar dienesta viesnīcas iespējām;

* Mācības ir bez maksas;

* Stipendija līdz 150 eiro mēnesī;

* Iegūsti profesiju un vidējo izglītību 4 gadu laikā;

* Saņem interesantu un vērtīgu pieredzi Erasmus+ 

* Pēc absolvēšanas turpini mācības Latvijā vai citās atzītās augstskolās visā pasaulē.

Uzņemšana: no 20. maija līdz 30. jūnijam. No 20. maija uzņemšanai reģistrējies ŠEIT.

Sīkāka informācija par mācībām ŠEIT.

Reklāmrsksts