PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Rīgas skolēnu vecākus aicina internetā pieteikties Skolēna e-kartei
Rīgas skolēnu vecākus aicina internetā pieteikties Skolēna e-kartei
Foto: Rīgas satiksme
Rīgas 1., 5. un 10.klašu skolēnu, kā arī to skolēnu, kuri maina mācību iestādi, vecāki līdz 25.augustam var pieteikties Skolēna e-kartei elektroniski portālā www.eriga.lv.

"Rīgas satiksme" aicina vecākus pieteikuma aizpildīšanu neatstāt uz pēdējo brīdi, jo, aizpildot pieteikumu 26.augustā vai vēlāk, Skolēnu e-kartes varēs saņemt tikai kādā no sešiem "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centriem, informē aģentūra LETA.

Zaķis norādīja - aizpildot pieteikumu Skolēna e-kartes izgatavošanai portālā "www.eriga.lv", dati par skolēnu un skolu, kurā tas mācās, tiks atlasīti automātiski. Pieteikumam klāt jāpievieno tikai skolēna fotogrāfija. Balstoties uz saņemto pieteikumu, "Rīgas satiksme" izgatavotās kartes nogādās attiecīgajās skolās, kur direktors tās parakstīs un izsniegs audzēkņiem.

Tikmēr, ja pieteikums tiks aizpildīts 26.augustā vai vēlāk, Skolēna e-kartes varēs saņemt tikai "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centros, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu. Lai e-karte pildītu savu funkciju, tā vēl jāiesniedz ari parakstīšanai attiecīgās skolas direktoram.

Skolēna e-karte Rīgā pilda skolēna apliecības funkciju un pienākas Rīgas vispārizglītojošo skolu 1.-12.klases audzēkņiem, kā arī Rīgā deklarētiem skolēniem, kuri apmeklē mācību iestādes ārpus pilsētas.