PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9576.jpeg
Foto: Nacionālais kino centrs. Attēlā: Elīna Vaska un Renārs Vimba.
Piektdien, 26. februārī, kinoteātris Splendid Palace aicina skolēnus apmeklēt filmas Es esmu šeit īpašo seansu. 

Jau nākamajā dienā pēc jaunākās pašmāju filmas Latvijas pirmizrādes jauniešiem būs iespēja tikties ar filmas veidotājiem, iepazīties ar filmas uzņemšanas aizkulisēm un arī uzdot sev interesējošos jautājumus par filmas tapšanas procesu gan filmas režisoram Renāram Vimbam, gan arī filmas galveno lomu atveidotājiem – Elīnai Vaskai un Andžejam Jānim Lilientālam.

Režisora Renāra Vimbas debijas spēlfilma ir spēcīgs autora pieteikums pilnmetrāžā. Tas ir izsmalcināts sievietes rakstura veidošanās portretējums – pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums. Filmas galvenā varone Raja dzīvo mazā lauku saimniecībā kopā ar valdonīgo vecomāti un mazo brāli Robi. Baiss notikums pārvērš māsas un brāļa dzīvi, liekot meitenei pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugušie.

Filma iekļauta Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla konkursa programmā Generation. Kategorijā 14plus sacenšas 15 pilnmetrāžas spēlfilmu no visas pasaules, tās vērtēs gan festivāla profesionālā žūrija, gan īpašā jauniešu žūrija, kura vienai no filmām šogad piešķirs Kristāla lāci.

Skolēnu seanss kinoteātrī Splendid Palace 26. februārī plkst.13.00, biļetes cena skolēniem – 3.50 EUR, skolotājam, pavadot skolēnu grupu uz kinoteātri, ieeja pasākumā bez maksas. Biļetes iespējams iegādāties internetā - skolēnu grupām vēlams to izdarīt līdz 25. februārim.