PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

RMMT aicina apgūt Scenogrāfiju
RMMT aicina apgūt Scenogrāfiju
Foto: Rīgas Mākslas un mediju tehnikums
Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā Vides nodaļa piedāvās mācīties Vides dizainu ar padziļinātu ievirzi Scenogrāfijas mākslā.

Scenogrāfs ir speciālists, kas veido vides dizainu laikā, telpā un emocionālajā laukā.

Vides dizainā apgūsi butaforiju, kino vēsturi, režijas pamatus un telpas noformēšanas iemaņas, lai izveidotu scenogrāfiju, un spētu vizuāli interpretēt dažādus dramaturģijas materiālus, izmantojot vizualizācijas un asociatīvas metodes gan plaknē, gan skatuves telpā.

Apgūsi lielformāta gleznošanu, zīmējuma pārnesi, kopiju izgatavošanu. Mūsdienu aizkadrs vairs nav iedomājams bez trīsdimensionālām vizualizācijām un datorprojekcijām, 3D modeļiem un pat 3D skeneriem un printeriem, formēšanu un formu noņemšanu un atliešanu. Apgūsi nepieciešamās datorprasmes, datorgrafikas pamatus, kā arī ievadkursu gaismošanā un skaņā un tad, apkopojot visas zināšanas, dosies ārējās praksēs teātros un filmu laukumos, kur līdzdarbosies ar izrāžu un filmu māksliniekiem. Ceturtajā kursā izstrādāsi savu diplomdarbu.

Mūsu absolventi kļūst par pieprasītiem profesionāļiem Latvijas un arī ārvalstu darba tirgū. Tāpat liela daļa mūsu tehnikuma absolventi ir izvēlējušies radīt savus uzņēmumus, nodrošinot darbavietas, kā arī prakses vietas mūsu audzēkņiem. Mūsu audzēkņi ir sevi apliecinājuši, iegūstot izcilus rezultātus dažādos pasaules un Eiropas profesionālajos meistarības konkursos.

* RMMT ir mūsdienīgs mācību komplekss ar dienesta viesnīcas iespējām;

* Mācības ir bez maksas;

* Stipendija līdz 150 eiro mēnesī;

* Iegūsti profesiju un vidējo izglītību 4 gadu laikā;

* Saņem interesantu un vērtīgu pieredzi Erasmus+

* Pēc absolvēšanas turpini mācības Latvijā vai citās atzītās augstskolās visā pasaulē.

Uzņemšana: no 16.jūnija līdz 5. jūlijam.

Sīkāka informācija par uzņemšanu ŠEIT.

Vides dizains (Scenogrāfija): Vides dizains. Scenogrāfija

Nāc un kļūsti savējais!

www.rmmt.lv 

Reklāmraksts