PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

9484.jpeg
Foto: Toms Norde / Valsts kanceleja
Izglītības un zinātnes ministra amatam izvirzītais Kārlis Šadurskis savā jaunajā amatā "čibināsies" un reformas nevirzīs. 

Tā aģentūrai LETA sacīja bijušais šīs nozares ministrs Roberts Ķīlis.

R.Ķīlim savulaik kā ministram ir bijušas sarunas ar K.Šadurski un bijušo izglītības un zinātnes ministri Inu Durvieti kā "Vienotības" un koalīcijas pārstāvjiem, lai vienotos par iespējamo sadarbību, īstenojot reformas. R.Ķīlim bijušas arī citas sarunas ar K.Šadurski, taču toreiz nav panākta vienošanās, tāpēc bijušais ministrs uzskata, ka K.Šadurskis nav reformu piekritējs.

"Man nav pārliecības, ka Kārlis Šadurskis pats aktīvi nesīs reformu karogu, cīnīsies, argumentēs un pieņems smagus lēmumus. Šī pārliecība man veidojusies pēc vairākām sarunām ar viņu," norādīja bijušais ministrs un piebilda, ka K.Šadurska līdzatbildība ir milzīgajā augstskolu skaitā laikā, kad K.Šadurskis jau ieņēma izglītības un zinātnes ministra amatu.

R.Ķīlis gan nešaubās, ka K.Šadurskim ministra amatā vajadzēs pieņemt kādus lēmumus neizbēgamos jautājumos, piemēram, par skolu tīklu un pedagogu atalgojumu. "Esmu pārliecināts, ka nekādas īpašas reformas nenotiks augstākās izglītības un zinātnes jomā, drīzāk stagnācija tur turpināsies. Izglītība, tāpat kā veselība, ir tā joma, kura ir pilna ar dažādiem lobijiem, ar kuriem ir vienkārši jākaro. Viņš ir profesors un vecās paaudzes pārstāvis, tāpēc būšu patiesi pārsteigts, ja viņš virzīs reformas, lai gan šobrīd izskatās, ka būs lēna kustēšanās un čibināšanās," sacīja R.Ķīlis.