PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

12012.jpeg
Foto: pexels-photo-509799
Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) tiks īstenota jauna studiju programma "Policijas darbs", informēja RSU pārstāve Ieva Nora Gediņa.

Jaunā programma izveidota studiju virziena "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība" ietvaros un ļaus iegūt profesionālo bakalaura grādu un Valsts policijas (VP) vecākā virsnieka kvalifikāciju četru gadu laikā, studējot klātienē, bet četru ar pusi gadu laikā, ja tiek studēts neklātienē.

Studiju programma paredz četrus specializācijas virzienus - kārtības policijas darbs, operatīvais darbs, noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanas darbs un noziedzīgu nodarījumu ekonomikā izmeklēšanas darbs. Atbilstošos specializācijas virzienos ir paredzēta attiecīgo profilējošos studiju kursu apguve, kā arī prakse VP struktūrvienībās.

Studiju virziena "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība" un studiju programmas "Policijas darbs" vadītājs ir docents Valdis Voins. Programma izstrādāta, balstoties uz VP pasūtījumu, programmas izstrādes procesā sadarbojoties ar VP un tās dienestu vadītājiem. Specializētos studiju kursus docēs atbilstošu struktūrvienību vadošie speciālisti ar pieredzi praktiskajā darbā.

Plānots, ka studiju programma tiks īstenota jau no 2017.gada septembra, informē aģentūra LETA.

Jaunā studiju programma ir veidota saskaņā ar RSU Attīstības stratēģiju 2017. - 2021.gadam, kurā definēta RSU virzība starptautiski konkurētspējīgas, ar motivētiem, radošiem un darba tirgū pieprasītiem studējošajiem un atvērtu, dinamisku akadēmisko, kā arī zinātnisko vidi bagātas universitātes virzienā.