Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) sākusi reģistrēt pirmos studētgribētājus ziemas uzņemšanā. Studijas 2021. gada februārī varēs sākt atsevišķās sociālo zinātņu un veselības aprūpes pamatstudiju un maģistrantūras programmās.

Dokumentu iesniegšana noritēs elektroniskās pieteikšanās sistēmā uznemsana.rsu.lv līdz 7. janvārim. Topošie studenti aicināti visus uzņemšanas soļus veikt digitāli.

Pamatstudiju līmenī šoziem uzņemšana norisināsies divās programmās. Juridiskā fakultāte piedāvā studēt tiesību zinātni pilna un nepilna laika bakalaura studiju programmā. Savukārt Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte aicina studiju programmas Veselības sporta speciālists absolventus paaugstināt savu konkurētspēju akadēmiskā bakalaura nepilna laika studiju programma Veselības sports.

Maģistrantūras līmenī ziemas uzņemšanā RSU šogad piedāvā divas sociālo zinātņu studiju programmas. Iegūt maģistra grādu aicina Juridiskā fakultāte, kas ziemas uzņemšanā piedāvā gan profesionālo, gan akadēmisko studiju programmu Tiesību zinātne. Tikmēr Komunikācijas fakultāte studētgribētājus aicina startēt maģistra studiju programma Sociālā antropoloģija. Sociālo zinātņu studijas RSU notiek pēc moduļu principa, vienlaikus padziļināti apgūstot tikai vienu vai pavisam nedaudzus priekšmetus, šādi studentiem ļaujot profesionālo un personīgo pilnveidi apvienot ar darba dzīvi.

Lai digitāli kļūtu par RSU studentu, augstskola aicina laicīgi pieteikties elektroniskajam parakstam jeb eParakstam. Tā iegūšanai atkarībā no izvēlētā veida var būt nepieciešams no divām līdz piecām dienām. Pirmais solis, lai taptu par studentu, ir pieteikties izvēlētajām studiju programmām RSU elektroniskajā sistēmā uznemsana.rsu.lv. Elektroniskais paraksts var noderēt jau šajā fāzē, jo pieslēgšanās RSU sistēmai notiek, ne tikai izmantojot platformu Latvija.lv un internetbanku, bet arī eID karti vai eParaksts mobile. Uzņemšanas process turpinās ar pieteikumu apstiprināšanu no RSU puses, kura saņemšanai studētgribētājam arī būs nepieciešams identificēties portālā Latvija.lv vai nu ar internetbanku, eParakstu vai eID karti. Kolīdz pieteikums ir apstiprināts, studētgribētāji var kārtot iestājeksāmenus tajās programmās, kurās tie paredzēti. Uzņemšanas procesu noslēdz rezultātu paziņošana, kā arī līgumu slēgšana, kuru RSU arī mudina veikt ar eParaksta starpniecību.

Plašāka informācija par studiju programmu saturu un uzņemšanas prasībām ir pieejama RSU mājaslapā.