PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9724.jpeg
Foto: Publicitātes foto / RTU IZV.
Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola (RTU IZV) no 1. līdz 14. aprīlim aicina 9. klases skolēnus pieteikties iestājpārbaudījumam.

16. aprīlī pretendentiem, kuri vēlas mācīties IZV, būs jāapliecina zināšanas matemātikā, fizikā un ķīmijā. Savukārt 9. aprīlī skola interesentus aicina uz Atvērto durvju dienu.

Iestājpārbaudījums 16. aprīlī notiks no plkst. 10 līdz 14 skolas telpās, Rīgā, Kronvalda bulvārī 1. Tam varēs pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu skolas mājaslapas sadaļā “Uzņemšana” vai zvanot pa tālruni 67089787. Ierašanās plkst. 9. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Savukārt Atvērto durvju dienā 9. aprīlī plkst. 11 un 13 interesentiem būs iespēja tikties ar skolas pārstāvjiem, noklausīties prezentāciju par skolu, uzzināt par iestājpārbaudījumiem un mācību procesu, kā arī doties ekskursijā pa skolas telpām.

Inženierzinātņu vidusskolu RTU dibināja, izjūtot atbildību par tehnisko zinātņu attīstību Latvijā. 2015. gada septembrī mācības IZV 10. klasē sāka pirmie 24 skolēni, kuri apgūst Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. RTU vēlas dot iespēju talantīgiem jauniešiem padziļināti apgūt eksaktās zinātnes, tā nopietni sagatavojoties inženierzinātņu studijām. Īpaša uzmanība mācību procesā ir veltīta skolēnu zinātniskajam darbam RTU fakultātēs, jau skolas solā ieinteresējot jauniešus par pētniecību un audzinot jaunu zinātnieku paaudzi.

IZV audzēkņiem ir iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni var iesaistīties arī citās RTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubos, RTU mākslinieciskajos kolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

Iestāties skolā bez iestājpārbaudījumiem varēs IZV Atklātās inženierzinātņu olimpiādes godalgoto vietu ieguvēji, kuri svinīgā apbalvošanas pasākumā noskaidroti jau 12. martā, kā arī valsts matemātikas, fizikas vai ķīmijas olimpiādes 1., 2. vai 3. vietas ieguvēji.