PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9160.jpeg
Foto: nexusplexus / 123RF
Skolēnu rudens brīvlaikā, no šodienas līdz 30.oktobrim, bērniem un jauniešiem ir iespēja radoši darboties un atpūsties kādā no 22 brīvā laika centriem.

Rīgas Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina galvaspilsētas skolu bērnus un jauniešus apmeklēt pilsētas brīvā laika un reģionālos sporta centrus, kā arī pilsētas bibliotēkas, lai lietderīgi, aktīvi pavadītu brīvo laiku, iesaistītos dažādās aktivitātēs, konkursos, viktorīnās un satiktos ar draugiem, ziņu aģentūru LETA informēja departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Brīvlaiku kopā ar draugiem Rīgā ir iespējams pavadīt kādā no 22 brīvā laika centriem, kuros bērniem un jauniešiem ir iespēja radoši darboties, organizēt pašiem dažādus pasākumus, spēlēt novusu, biljardu, galda spēles, dziedāt karaoki vai vienkārši draugu pulkā pavadīt laiku. Brīvā laika centrā strādā pedagogi, kuri labprāt darbojas kopā ar bērniem un jauniešiem, taču ļauj radoši darboties arī pašiem, uzņemoties tikai pieskatītāja funkcijas. Brīvā laika centru apmeklējumi ir bez maksas.

Brīvā laika istabas-centri atrodas vairākās skolās vai Bērnu un jauniešu centros visos Rīgas mikrorajonos. Turklāt bērniem, kuri apmeklē centrus, obligāti nav jābūt šo iestāžu audzēkņiem.

Bērnu un jauniešu rīcībā ir arī pilsētā izvietotie brīvdabas trenažieri, kā arī iespēja doties uz stadioniem un reģionālajiem sporta centriem, kur izvietotas vingrošanas konstrukcijas un pieejami sporta spēļu laukumi. Divos no sporta centriem var iznomāt arī skrituļošanai nepieciešamo inventāru. Bērni un jaunieši aicināti brīvlaiku pavadīt, spēlējot futbolu vai florbolu arī vairāk nekā 30 mini futbola laukumos, kas atrodas pie Rīgas izglītības iestādēm.

Skolēnu brīvlaikā dažādus pasākumus piedāvā arī Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB) un filiālbibliotēkas Rīgas apkaimēs. Ir iespēja apmeklēt radošās nodarbības, tematiskos pasākumus, ekskursijas un citus pasākumus. Brīvlaiku, piemēram, var iesākt ar radošo pirmdienu RCB Bērnu literatūras nodaļā un turpināt to Ķīnas stilā, kas ar dažādām aktivitātēm tiks uzburts RCB Daugavas filiālbibliotēkā. Skolēni brīvlaikā var vienkārši iet uz tuvāko bibliotēku, kur bibliotekāriem arvien atradīsies kas interesants bērniem. 

Savukārt daudziem tiem bērniem un jauniešiem, kuri iesaistījušies kādā no interešu izglītības pulciņiem vai apmeklē sporta treniņus, skolēnu brīvlaikos tiek dota iespēja piedalīties nometnēs, kuras vada šie interešu pulciņu vadītāji vai sporta treneri. Arī rudens brīvlaikā darbojas vairākas šādas nometnes.

Iepazīties ar citām brīvā laika pavadīšanas iespējām variet E-klases sadaļā Pasākumi.