PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

accounting-alone-analysis-938963.jpg
Foto: Pexels / Pexels
Divos gados sasniegts vēsturiski lielākais pedagogu darba samaksas kāpums, stāstot par aktualitātēm jaunajā mācību gadā, pavēstīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Šadurskis pauda, ka izglītības sistēmas fokusā ir skolēns. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārliecība, kā uzsvēra ministrs, ir, ka mācīties var gan ar interesi, gan ar prieku, taču tam ir vairāki priekšnoteikumi, informē ziņu aģentūra LETA.

Izglītības satura pilnveidē jau ir paveikts daudz, sacīja Šadurskis, piebilstot, ka vairāki posmi jau ir iegājuši finiša taisnē. Vēl šogad izglītības sektors gatavoties jaunā mācību satura ieviešanai, paskaidroja ministrs.

Skolu vides modernizācijā un jaunu skolu celtniecības jomā arī paveikts daudz, secinājis Šadurskis. Viņš pauda, ka šajā procesā ieguldīti lieli valsts budžeta un Eiropas struktūrfondu līdzekļi, kas mērķtiecīgi izmantoti.

Taču vēl svarīgāki ir pedagogi, skolotāji, uzsvēra politiķis. "Liels prieks par paveikto divos gados - šajā laikā algās ieguldīti vairāk nekā 60 miljoni eiro," teica Šadurskis, piebilstot, ka divos gados ir sasniegts vēsturiski lielākais pedagogu darba samaksas kāpums.

Viņš gan atzina, ka darāmā vēl ļoti daudz, savukārt kā būtisku priekšnosacījumu sekmīgam rezultātam Šadurskis redz IZM un pašvaldību, kas ir skolu dibinātājas, sadarbību. "Man ir zināms optimisms par nākotnes skolu tīkla perspektīvu un skolu vidi ar dažādām iespējām," vērtēja Šadurskis.