PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

2017_04_07-11-15-28_oskarsludvigscom_web.jpg
Foto: E-klase
Kritizējot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājumu pāriet uz skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai (LIZDA) apgalvojot, ka skolotāji nav sagatavoti šai reformai, vaidēšanas ir drusku par daudz.

Tā šorīt LTV "Rīta panorāmā" izteicās izglītības ministrs Kārlis Šadurskis.

Par LIZDA pārmetumiem K.Šadurskis ironizēja, ka skolotāji tiekot pasniegti kā dumjāki nekā patiesībā ir, skandējot mantru "viss tik slikti, viss tik slikti", bet gan jau viņi ar pārmaiņām tikšot galā. Jaunā mācību satura materiāli jau esot gandrīz gatavi un daudzi skolotāji esot ar tiem iepazinušies, lai arī metodiskie materiāli vēl nav pabeigti.

Kopumā K.Šadurskis joprojām saglabāja optimismu par plānu ieviest minētās reformas, jo pēdējās nedēļas laikā esot panākts kompromiss, kas vēl šonedēļ tikšot pieslīpēts, lai nākamnedēļ to varētu skatīt valdībā. Saeimā likums varētu nonākt aprīļa sākumā, bet pēc pieņemšanas parlamentā tālāk sekošot valdības līmeņa noteikumu pieņemšana u.tml. darbs. K.Šadurska vērtējumā, koalīcijas partneri ne visi ir izglītības speciālisti, tāpēc nedaudz dzīvojot maldos, tomēr politiķim šķiet, ka ir izdevies viņus pārliecināt par reformas nepieciešamību.

K.Šadurskis paziņoja, ka izglītības uzsākšanas vecums netikšot mainīts un arī turpmāk būšot 5 gadi, bet sagatavošanās posms tikšot saīsināts no diviem uz vienu gadu. Izšķiršanās, kur realizēt 1.klases programmu - vēl bērnudārzā vai jau skolā - tikšot atstāta pašvaldību ziņā, informē aģentūra LETA. Savukārt mācību saturs mainīšoties pilnīgi visiem, sākot jau no bērnudārza pirmā gada.