PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Skola2030 klausāmsarunas “Starpbrīdis”
Skola2030 klausāmsarunas “Starpbrīdis”
Foto: Skola2030
Mums visiem ir skolas pieredze. Tas ir laiks, kad gūstam zināšanas, izzinam savus talantus un intereses, veidojamies, kā personība. Laiks, kas būtiski ietekmē mūsu nākotnes izvēles un iespējas. Tāpēc ir svarīgi, lai šī būtu labākā iespējamā pieredze katram bērnam. Par to arī runājam Skola2030 klausāmsarunās "Starpbrīdis". Klausāmsarunas būs interesantas ikvienam, kam interesē skolas dzīve un bērnu pieredze tajā.

Šobrīd ir publicētas pirmās divas klausāmsarunu epizodes. Tās iespējams noklausīties Skola2030 mājaslapā vai platformās - "Spotify", "Google Podcasts", "Apple Podasts".

1.sērija.png

Pirmajā klausāmsarunā “Kāpēc viena grāmata neder visiem?” Skola2030 vecākā eksperte un supervizore Inga Pāvula diskutē ar Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas vadītāju Ludmilu Belogrudovu un Tukuma Raiņa ģimnāzijas fizikas skolotāju un izglītības portāla "fizmix.lv" satura veidotāju Valdi Zuteri. Sarunas ietvaros dalībnieki pārrunāja to, kā varētu definēt to, kas ir mācību grāmata, to, kāda ir tās loma un kāpēc viena mācību grāmata neder visiem. Sarunas ieraksts pieejams ŠEIT.

2.sērija.png

Savukārt, klausāmsarunu otrajā epizodē “Vai intelektam jāapkalpo emocijas? “ Skola2030 konsultante Solvita Lazdiņa sarunājas ar LU profesori, sertificētu psiholoģi Baibu Martinsoni par to, kas sociāli emocionālā mācīšanās, no kādam prasmju grupām tā sastāv, kāda ir šo prasmju nozīme un kā tās var mācīt skolā. Sarunas ierakstu var noklausīties Skola2030 mājaslapā vai kādā no straumēšanas platformām (“Spotify”, Google Podcasts", "Apple Podasts").