PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Skolas aicina iesaistīties akcijā “Ienāc izglītības gaismā”
Skolas aicina iesaistīties akcijā “Ienāc izglītības gaismā”
Foto: Ogres Valsts ģimnāzija
Ar akciju “Ienāc izglītības gaismā”, Ogres Valsts ģimnāzija aicina izglītības iestādes visā Latvijā 22. un 23. maijā atstāt skolas logos iedegtas gaismas. Akcijas mērķis ir sabiedrībai atgādināt, ka, neskatoties uz ieilgušo attālināto mācību procesu, skolas turpina savu darbu.

“Šobrīd izglītības procesā ir iesaistīti ne vien jaunieši un skolotāji, bet arī vecāki, vecvecāki, aizbildņi un pat darba devēji. Lai arī šis jautājums skar tik plašu sabiedrību, saliedētības vietā nereti izjūtam šķelšanos – vecāku dusmas uz skolotājiem un sistēmu, skolotāju bezpalīdzību situācijās, kad bērna emocionālais stāvoklis un veselība ir krietni pasliktinājušies, - un tā varētu turpināt. Tāpēc gribējām radīt ko gaišu un emocionāli pacilājošu un ceram, ka citas skolas mūsu aicinājumam pievienosies,” papildina Ogres Valsts ģimnāzijas direktore Inna Zeņkeviča.

Kā stāsta idejas autors, režisors un mūzikas skolotājs Kristaps Kiršteins: “Projekts “Ienāc izglītības gaismā” sākotnēji tika radīts kā skolas atvērto durvju pasākums, taču epidemioloģiskās situācijas ēnā bijām spiesti domāt citu risinājumu, jo aicināt interesentus doties ekskursijā pa skolas teritoriju plašākai sabiedrībai tika liegts – pulcēšanās ierobežojumu dēļ. Pandēmijai ir savi ieguvumi, bet tikpat daudz ēnas puses, tāpēc nolēmām savu pieredzi pārvērst akcijā. Gana daudz esam strādājuši katrs no savām mājām – skolēni, skolotāji un vecāki, bet gaismu iedegšana skolas ēkā jeb sirdī var kļūt par simbolisku atgādinājumu – tā turpina pukstēt.”

Veiksmīgai akcijas norisei, aicinām arī citas Latvijas skolas jau šajā nedēļas nogalē no 22. līdz 23. maijam atstāt savas skolas logos degam gaismas un šo notikumu dokumentēt, izmantojot tēmturi #ienācizglītībasgaismā.