PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

8489.jpeg
Foto: rh2010 / 123RF
Straujā interneta attīstība par prioritāti izvirza kritiskās domāšanas un mediju lietotprasmes stiprināšanu izglītības sistēmā. 

Šo prioritāšu noteikšanu veicina arī arvien plašākā informācijas pieejamība, tā Koalīcijas par interneta brīvību konferencē Mongolijā norādījis ārlietu ministra Edgara Rinkēviča padomnieks Viktors Makarovs.

Uzstājoties ar uzrunu plenārsesijā Progresīvas politikas veidošana, V. Makarovs norādīja uz izaicinājumiem interneta brīvībai pasaulē, kā arī uzsvēra, ka būtu nepieciešama  ciešāka sadarbība vārda brīvības veicināšanai un aizsardzībai virtuālajā vidē.

Viņš atzina, ka straujā interneta attīstība un arvien plašākā informācijas pieejamība par prioritāti izvirza kritiskās domāšanas un mediju lietotprasmes stiprināšanu izglītības sistēmā.

Tāpat V. Makarovs klātesošos iepazīstināja ar Latvijas sasniegto interneta attīstības un vārda brīvības veicināšanas jomā un informēja par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē tematiski veltītajiem pasākumiem.

Plenārsesiju vadīja UNESCO ģenerāldirektores vietnieks Getačū Engida, tajā piedalījās arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īpašā pārstāve mediju brīvības jomā Dunja Mijatoviča un Demokrātiju kopienas ģenerālsekretāre Marija Leisnere.

Koalīcija par interneta brīvību ir valstu grupa, kuras mērķis ir veicināt interneta brīvību un cilvēktiesību aizsardzību, īpašu uzmanību pievēršot vārda brīvībai, pulcēšanās un biedrošanās brīvībai, kā arī privātuma aizsardzībai virtuālajā vidē. Tā tika nodibināta Nīderlandē 2011.gadā, un Latvija tai pievienojās 2012.gada 7.decembrī.