PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

chair-chairs-class-256491.jpg
Foto: Pexels / Pexels
Valsts policija (VP) panākusi vienošanos ar Izglītības un zinātnes ministriju par narkotisko vielu pārbaužu programmas uzsākšanu Latvijas skolās maija beigās. Skolas, kurās tiks veiktas pārbaudes būs izvēlētas pēc noteikta algoritma, tādēļ nevienam iepriekš nebūs zināms, kurās skolās notiks preventīvie pasākumi.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ziņu aģentūrai LETA norāda, ka tieši narkotisko vielu lietošana un alkohola lietošana, kā arī agresija skolās ir viena no lielākajām bērnu un jauniešu drošības problēmām. Narkotisko vielu pārbaudes tiks turpinātas arī nākamajā mācību gadā.

Tāpat aktuāla esot iesaistīšanās grupās, kuru galvenais mērķis ir dažādi ekstrēmi brīvā laika pavadīšanas veidi, kā arī YouTube video atdarināšana bērnu un jauniešu vidū, kas apdraud bērnu dzīvības, informē VP pārstāvis Lauris Arājs.

Par aktuālām bērnus apdraudošām problēmām kļuvuši arī elektriskie skrejriteņi, ar kuriem jaunieši gūst samērā smagas traumas. Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta datiem, katru gadu aptuveni 6000 skolas vecuma bērnu gūst dažādas traumas - kaulu lūzumus, suņu kodumus, termiskos apdegumus un citas, arī ar pārgalvībām saistītas traumas.

VP aicina vecākus sekot līdzi bērnu darbībām internetā un pievērst pastiprinātu uzmanību bērniem vasaras brīvlaikā.