PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

10374.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Pēdējās dienās Rīgā ievērojami palielinājies skolēnu skaits, tāpēc Rīgas Pašvaldības policija (RPP) aicina autovadītājus būt piesardzīgiem.

Tāpat RPP aicina ievērot atļauto braukšanas ātrumu, informē RPP sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Sadovskis.

Skolēnu skaita palielināšanās galvaspilsētā liecina par to, ka bērni ir atgriezušies no vasaras nometnēm un viesošanās laukos, norāda pašvaldības policijā. Jāņem vērā, ka vasaras beigās bērni pāris mēnešu laikā ir atraduši no pilsētas intensīvās satiksmes.

RPP aicina vecākus pārrunāt ar savām atvasēm drošības jautājumus, īpaši to, kā ir jāuzvedas uz ceļa. Policijas pieredze liecina, ka vasaras laikā bērni bieži atradinās no intensīvas satiksmes un mēdz skriet pāri ielai, nepaskatoties ne uz vienu pusi. Augusta beigās bērni arī satiekas ar pagalma biedriem un nododas dažādām rotaļām, tostarp mēdz būt gadījumi, kad bērni ar bumbu spēlējas tuvu braucamajai daļai.

Policija aicina arī autovadītājus būt vērīgiem, braucot pa pilsētu, jo arī autovadītāji nereti vasaras laikā pierod pie tā, ka pie mācību iestādēm šajā periodā nav ātrumu ierobežojošo zīmju. Policija atgādina, ka pie dažām Rīgas skolām ātruma ierobežojumi atkal ir spēkā, bet līdz 1.septembrim ātruma ierobežojumi, kas liegs braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā, būs spēkā pie visām mācību iestādēm.

RPP no 24.augusta strādāja īpašā režīmā, jo tuvojas jaunais mācību gads. Policisti uzrauga populārākās bērnu pulcēšanās vietas, mācību iestāžu tuvumā esošās teritorijas un citas vietas. Tāpat policisti gatavojas darbam pie mācību iestādēm un interešu izglītības iestādēm, sākoties jaunajam mācību gadam. Kopumā visu mācību gadu policisti dežūrēs pie 115 Rīgas skolām, 12 interešu izglītības iestādēm, septiņām sporta skolām, kā arī deviņām mūzikas un mākslas skolām. Savukārt pastiprinātā režīmā RPP turpinās strādāt līdz šā gada 4.septembrim.