PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Skolēnu vidū popularitāti iekaro tālmācības kurss par esportu
Skolēnu vidū popularitāti iekaro tālmācības kurss par esportu
Foto: Esporta Skola
Esporta Skola ir izstrādājusi savu pirmo ievada tālmācības kursu „Kas ir esports?”, kuru 3 mēnešu laikā ir apguvuši vairāk kā 2’500 skolēnu no vairāk kā 200 Latvijas skolām.

Par esporta nozīmīgumu izglītībā stāsta „Esporta Skolas” vadītājs Ivo Čapiņš: „Esports ir mūsdienu jaunatnes dzīves neatņemama sastāvdaļa, aptuveni 80 % jauniešu ikdienā spēlē dažādu veidu videospēles. Tā ir samērā jauna nozare, kas pašlaik ļoti strauji attīstās visā pasaulē. Svarīgi ir nevis cīnīties pret videospēlēm, bet, ieviešot atbilstošu mācību metodoloģiju, ar esporta palīdzību veicināt pusaudžu disciplīnu, sekmju uzlabošanos, kā arī nākotnes karjeras iespējas, ļaujot viņiem kontrolēti un atbildīgi nodoties šī brīža aktuālākajai brīvā laika pavadīšanas nodarbei.”

Esporta Skola ir izglītības iniciatīva, kuru īsteno Rīgas 1. Tālmācības vidusskola kā daļu no sava attīstības plāna par izglītības kvalitātes veicināšanu ar video spēlēs balstītām mācībām. Turklāt Esporta Skola organizē arī esporta turnīrus dažādās videospēļu disciplīnās. Esporta Skola ir uzņēmusies arī atbildību par Latvijas esporta skolu līgas izveidi un attīstību.

EsportaSkola.lv LESL turnīru kalendārs februārim:

  • LESL CS:GO 5x5 skolu turnīrs, 8. – 26. februāris
  • LESL Rocket League 3x3 skolu turnīrs, 18.-19. februāris
  • LESL LOL 5x5 skolu turnīrs, 27. – 28. februāris

Reģistrācija turnīriem mājas lapā.

Lai piedalītos turnīros ir jāizpilda vairāki nosacījumi, kā piemēram, jāizveido komanda no vienas skolas spēlētājiem, papildus katram spēlētājam ir jāapgūst tālmācības kurss “Kas ir esports?”, kas pieejams tālmācības platformā OpenSchool.

Ja ir jautājumi vai neskaidrības, tad palīdzību varat meklēt Esporta Skolas Discorda serverī.

 

Šo ziņu sagatavoja:

Ivo Čapiņš

e. [email protected]

m. (+371) 20212277

Reklāmraksts