PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

12197.jpeg
Foto: Publicitātes foto
Rimi aicina skolēnus pieteikties konkursa Gardēžu klase 2. sezonai, lai turpinātu izglītot jauniešus par veselīgu un sabalansētu uzturu un motivētu ikdienā gatavot maltītes. 

Plānots, ka šoruden konkursa ietvaros noritēs divreiz vairāk meistarklašu, kurās veselīgu maltīšu gatavošanai skolēnus iedvesmos gan pazīstamo ēst gatavošanas ekspertu –Rimi Gardēžu – komanda, gan Latvijas jauniešiem zināmas Youtube zvaigznes – vlogeres Evelīna Pārkere un Laurlaacis.

Līdzīgi kā pirmajā konkursa sezonā, dalībai skolēnu ēst gatavošanas sacensībā var pieteikties, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu un apliecinot savas zināšanas veselīga uztura testā mājaslapā. Gatavojot veselīgu maltīti pašu spēkiem un radošo procesu iemūžinot foto vai video, konkursa pusfinālā piedalīsies 40 klases, kas uz testa jautājumiem atbildējušas visprecīzāk. Savukārt sacensību finālā pie 20 vismeistarīgākajām klasēm dosies divas Rimi Gardēžu un vlogeru komandas, kas dalīsies gan zināšanās par veselīgu uzturu, gan veselīgu maltīšu pagatavošanas noslēpumos. Konkursa noslēgumā, decembrī, superfinālā tiksies un par Gardēžu klase titulu virtuvē cīnīsies tās divas klases, kas savas prasmes un mīlestību pret pašu gatavotu ēdienu būs visprasmīgāk apliecinājušas abām žūrijas komandām.

“Nav noslēpums, ka daudzi skolas vecuma jaunieši bieži ēd neveselīgi, dodot priekšroku ātrām uzkodām vai našķiem, kas nomāc izsalkumu. Lai uzlabotu jauniešu ēst gatavošanas prasmes un iedvesmotu pašu spēkiem gatavot gardas un veselīgas maltītes, jau otro reizi izaicinām Latvijas skolēnus dalībai konkursā Gardēžu klase. Pirmajā konkursa sezonā šī gada pavasarī saņēmām ārkārtīgi daudz pieteikumu – 269, kas apliecina jauniešu vēlmi gan apgūt pavārmākslas noslēpumus, gan dažādot savu ēdienkarti ar jaunām un interesantām maltīšu receptēm.  Ņemot vērā klašu lielo atsaucību, rudens sezonā esam parūpējušies par vēl dzīvāku sacensību garu un aizraujošāku konkursa saturu tās dalībniekiem. Tādēļ ceru, ka jaunajā konkursa sezonā ikviena jauno censoņu klase iegūs ne tikai patiesi vērtīgas zināšanas, bet arī lieliski pavadīs laiku kopā ar mūsu Gardēžu klase komandu,” stāsta Rimi Gardēžu šefpavārs Normunds Baranovskis.

Konkursa entuziastiskākā un meistarīgākā klase iegūs gan Gardēžu klases titulu, gan Rimi dāvanu karti 300 eiro vērtībā, bet otrās vietas ieguvēji varēs mājās doties ar 150 eiro dāvanu karti kopīgiem pirkumiem Rimi veikalos. Dāvanu kartes īpašnieki tās varēs izlietot veselīgu uzkodu sagatavošanai klases vakaram, kopīgam pārgājienam vai nepieciešamās mazās virtuves tehnikas vai trauku iegādei skolas mājturības kabinetam. Savukārt klases, kas būs iekļuvušas konkursa pusfinālā, bet nekvalificēsies tā finālam, varēs pretendēt uz līdzjutēju simpātiju balvu, jo visi konkursa pusfinālistu mājasdarbi (video, foto) tiks nodoti sociālā tīkla Facebook lietotāju vērtējumam Rimi Bērniem sociālā tīkla Facebook lapā.

Konkursā Gardēžu klase skolēni tiek aicināti pieteikt savu klasi vecuma posmā no 5. līdz 9. klasei, līdz 25. septembrim aizpildot anketu tiešsaistē.

Par konkursu Gardēžu klase

Gardēžu klase ir skolu konkurss 5.-9. klašu skolēniem, kuru organizē pārtikas mazumtirdzniecības veikalu tīkls Rimi. Konkursa mērķis ir izglītot Latvijas skolu jauniešus par veselīgu un sabalansētu uzturu, kā arī motivēt ikdienā gatavot veselīgas  maltītes. Konkursa pirmajā sezonā 2017. gada pavasarī dalību klašu sacensībā pieteica 269 klases no visas Latvijas, bet Gardēžu klases titulu ieguva Penkules pamatskolas 5.c klase, Zālītes speciālās internātpamatskolas 9.p klase un Pūņu pamatskolas 9. klase.