PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

7914.jpeg
Foto: No personīgā arhīva / Kaspars Grozbergs
Latvijas Nacionālā skolotāju savienība (LNSS) rosina Saeimas frakciju deputātus Valsts prezidenta amatam virzīt LNSS priekšsēdētāju Edgaru Kramiņu. 

Šāds lēmums pieņemts, novērtējot "Kramiņa personības briedumu, kā arī viņa devumu Latvijas sabiedrības izglītošanā un definējot kritērijus Valsts prezidenta amata pretendentam," informē ziņu aģentūra LETA.

LNSS uzsvēra, ka E. Kramiņam esot raksturīga valstiska domāšana. Viņš veicot nozīmīgu darbu pedagoģiskās domas veidošanā izglītības politikā, īpašu uzmanību pievēršot tautas garīgajai dimensijai, kas būtiska līdzšinējo vērtību pārvērtēšanā un jaunu valstisku mērķu izvirzīšanā.

"Kramiņam piemīt spēja intuitīvi sajust politiskās rīcības kontekstu un attīstības virzienu. Jo spilgti šī viņa spēja izpaužas, vadot Latvijas 15.Skolotāju kongresā atjaunotās LNSS darbību. Ne vien par iniciatīvu un entuziasmu, bet arī par pašaizliedzību un vīrišķību runā fakts, ka ar Kramiņa personīgo finansiālo atbalstu tika atjaunota pedagoģiski sabiedriskā mēnešraksta Audzinātājs izdošana laikā, kad jēdziens audzināšana Latvijā nav atradis vietu pat Vispārējās izglītības likumā," norādīja savienībā.

LNSS akcentēja, ka laikā, kad pastāv plaisa starp politiskajām partijām un tautu, prezidenta amata kandidāts nedrīkst būt nevienas politiskās partijas biedrs, kā arī cilvēks, kurš audzis un ilgstoši dzīvojis ārpus Latvijas. Prezidenta skatam ir jābūt vērstam uz Latvijas tautas problēmloku un iekšpolitiku, nevis ārpolitiku kā lielo valstu prezidentiem. Esot svarīgi, lai nākamais Latvijas prezidents pārstāvētu humanitāro jomu un valsts priekšgalā būtu skolotājs - pedagogs un kultūras cilvēks, pārliecināti savienībā.