PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10909.jpeg
Foto: hxdbzxy / 123RF
Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) tuvākajā laikā sagaida tā dēvēto lojalitātes grozījumu Izglītības likumā piemērošanas skaidrojumu.

LIVA pārstāve Aija Melle sacīja, ka jebkuram Latvijas iedzīvotājam ir jābūt lojālam valstij un tās Satversmei, tas ir pilnībā skaidrs, taču likuma grozījumi ir ļoti pretrunīgi, līdz ar to pastāv bažas par to piemērošanu praksē, informē aģentūra LETA.

LIVA sagaida, ka tuvākajā laikā sekos likuma interpretācijas skaidrojums, jo pretējā gadījumā likuma norma var tikt saprasta ļoti dažādi. A.Melle uzsvēra, ka, pateicoties lojalitātes grozījumiem, pedagogi jūt neuzticību pret viņu veikto darbu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis izsludinās valsts budžeta likuma paketē ietverto likumu "Grozījumi Izglītības likumā", neskatoties uz to, ka atsevišķas likumā ietvertās normas ir bez tiešas ietekmes uz valsts budžetu un to virzīšana valsts budžeta paketē sabiedrībā pamatoti radījusi neizpratni.

Nodot šos grozījumus otrreizējai izskatīšanai Saeimā Vējoni aicināja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Izglītības vadītāju asociācija. Aizvadītajā nedēļā starp iesaistītajām pusēm notikusi tikšanās, kuras laikā uzklausīti to argumenti.