Lai stiprinātu Dziesmu un deju svētku tradīciju kolektīvos, šodien plkst.18 Vidzemes Olimpiskajā centrā vairāk nekā 1000 dalībnieku piedalīsies Valmieras skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos "Ceļa zīmes".
Valmieras pilsētas kolektīvu pārstāvniecība iepriekšējos Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos bija trešā lielākā valstī. Lai nākamajos svētkos 2020.gadā kolektīvi sasniegtu tādu pašu rezultātu, bērniem un jauniešiem ir jādod iespēja izjust dziesmu svētku kopības garu, iesaistoties kultūrizglītības un amatiermākslas kolektīvos un ar tiem saistītos pasākumos, aģentūru LETA informēja svētku vadītāja Gerda Čevere.

"Ceļa zīmes” pulcēs vairāk nekā 1000 Valmieras skolu, interešu izglītības un kultūras iestāžu māksliniecisko kolektīvu dalībniekus. Kolektīvi kopā ar koncerta viesmāksliniekiem un pavadošo sastāvu izdziedās un izdejos vērienīgu latviešu un ārvalstu dziesmu un deju programmu.

Svētku īpašie viesi - grupas "The Sound Poets" solists Jānis Aišpurs, XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koru koncerta "Dziesmubērns" mākslinieciskais vadītājs un virsdiriģents Edgars Vītols, pavadošā grupa - Emīls Zilberts, Mārtiņš Roziņš, Jānis Rolmanis un Raivo Ozols, kā arī ģitāriste Laine Loze, dejotājs Rūdolfs Pauders un solisti Estere Kuple, Anete Kuzmane, Silvars Ritvars Malcenieks.