PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Journey 2.jpg
Foto: RTU
Piedāvājot iespēju iegūt zināšanas par klimata pārmaiņām un prasmes videi draudzīgas uzņēmējdarbības sākšanai, Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) Dizaina fabrika aicina maģistrantūras studentus un jaunos profesionāļus piedalīties pasaulē lielākajā klimata inovāciju vasaras skolā "Journey".

Pieteikties vasaras skolai iespējams līdz 17. februārim iespējams ŠEIT.

Šā gada jūlijā un augustā paralēli notiks 10 vasaras skolas, uzņemot ap 400 dalībnieku no visas pasaules, lai, mācoties no jomas ekspertiem un vienam no otra, starpkulturālās un starpdisciplinārās komandās radītu videi draudzīgus projektus un biznesa idejas, apgūtu instrumentus klimata pārmaiņu mazināšanai un sistēmiskām pārmaiņām. Četru nedēļu ilgo apmācību laikā katram dalībniekam būs iespēja apmeklēt trīs Eiropas valstis.

“Journey” ir viena no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) klimata zināšanu un inovāciju kopienas “EIT Climate-KIC” aktivitātēm, ko Latvijā organizē RTU Dizaina fabrikas “EIT Climate-KIC HUB Latvia”.

“Svarīgākā motivācija bija tematika – iespēju gūt zināšanas par klimata pārmaiņām un mēģināt rast potenciālus nākotnes risinājumus problēmu novēršanai. Man kā industriālajam dizainerim šī tēma ir ļoti tuva, it īpaši tādēļ, ka redzu daudzas nepilnības savā nozarē,” par iemesliem dalībai pagājušā gada vasaras skolā «Journey» stāsta RTU absolvents Jānis Beinerts, kurš piedalījies arī citās «EIT Climate-KIC» aktivitātēs. Vasaras skolas laikā viņš darbojās Berlīnē (Vācijā), Utrehtā (Nīderlandē) un Budapeštā (Ungārijā), ar komandas biedriem izstrādājot platformu, kas atvieglotu un uzlabotu elektronisko ierīču otrreizēju izmantošanu un utilizāciju.

Dalība vasaras skolā nodrošina padziļinātu izpratni par klimata pārmaiņu un uzņēmējdarbības problēmām, par to, kā bizness var reaģēt uz klimata pārmaiņām, un kādi instrumenti var palīdzēt mazināt nodarījumu videi, norāda RTU Dizaina fabrikas «EIT Climate-KIC HUB Latvia» projektu koordinatore Santa Krastiņa. Vienlaikus tiek veicināta dalībnieku spēja izstrādās idejas, produktus un pakalpojumus, reaģējot uz klimata problēmām, sniegts praktisks atbalsts, apmācības, konsultācijas, kā arī dota iespēja līdzdarboties uzņēmēju, novatoru, organizāciju un akadēmisko iestāžu tīklā.

RTU informē, ka Eiropas Savienības dalībvalstu iedzīvotājiem un Eiropas Savienībā augstskolās studējošiem dalība vasaras skolā ir bezmaksas.

Papildu informācija par “EIT Climate-KIC HUB Latvia” ŠEIT.