PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

52832318724_8c48352d69_c.jpg
Foto: Futurimo Riga
22. aprīlī ar interaktīviem eksponātiem, ķīmijas zinātnes šovu un tehniskās jaunrades darbnīcām durvis apmeklētājiem vērs RTU zinātkāres centrs “Futurimo Rīga”.

“Futurimo Rīga” strādās no otrdienas līdz svētdienai. Pateicoties sadarbībai ar Rīgas domi, darba dienās tajā notiks nodarbības Rīgas skolu 7.–9. klases skolēniem. Tās vadīs RTU mācībspēki un studenti, atklājot fizikas, ķīmijas, inženierzinātņu un dabaszinātņu noslēpumus.

“Latvijas nākotne ir inovācijās, tāpēc RTU ar dažādām programmām un aktivitātēm attīsta studentos radošumu un jaunrades prasmes, audzinot jaunos inovatorus, nākotnes inženierus un zinātniekus. Tomēr, lai jauniešus ieinteresētu padziļināti apgūt STEM priekšmetus vidusskolā un vēlāk arī veidot karjeru STEM jomās, viņos jau no agras bērnības ir jāveicina interese par eksaktajām un dabaszinātnēm. Tieši vēlme raisīt bērnos un jauniešos zinātkāri par inženierzinātnēm, dabaszinātnēm un nākotnes tehnoloģijām ir mudinājusi RTU izveidot “Futurimo Rīga”,” pauž Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Tālis Juhna.

Zinātkāres centrs «Futurimo Rīga» piemērots gan pirmskolas vecuma bērniem un skolēniem, gan viņu vecākiem un skolotājiem. Tā centrā ir viedā pilsēta, atklājot, kādas tehnoloģijas nepieciešamas ilgtspējīgā nākotnes pilsētā. Tas ir vienīgais zinātkāres centrs Rīgā, kur paralēli interaktīviem eksponātiem notiks arī zinātnes nodarbības, šovi un tehniskās jaunrades darbnīcas, ļaujot bērniem pašiem radīt un caur praktisku darbošanos iepazīt fizikas, ķīmijas, dabaszinātņu un inženierzinātņu plašo lietojumu.