PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10213.jpeg
Foto: Publicitātes foto: Maksimālisti.lv.
27.maijā svinīgā apbalvošanas ceremonijā pulcējās jaunieši no visas Latvijas, lai uzzinātu stipendiju konkursa "Latvijas Maksimālisti".

Uzvarētāji tika noteikti sešās kategorijās: "Eksaktās zinātnes", "Humanitārās zinātnes", "Māksla", "Mūzika", "Sports un veselība" un speckategorijā "Mans sapņu hobijs" 5. - 6. klašu skolēniem, informē Jānis Beseris, SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs.

Apbalvošanas ceremonijas laikā, piedaloties konkursa žūrijas pārstāvjiem "Ghetto Games" vadītājam Raimondam Elbakjanam, režisoram Andrim Gaujam, dziedātājai Aminatai Savadogo, fizikas skolotājam Valdim Zuteram un sporta žurnālistei Viktorijai Kamazai, kā arī konkursa organizētājiem "Maxima Latvija", kinoteātrī "Splendid Palace" tika paziņoti konkursa uzvarētāji katrā kategorijā.

Pirmo trīs vietu uzvarētāji saņēma stipendijas: 1. vieta - 1500 eiro, 2. vieta - 1000 eiro, bet 3. vieta - 500 eiro. Arī pārējie finālisti katrā kategorijā tika apbalvoti ar 400 eiro lielu naudas prēmiju (izņemot speckategorijas "Mans sapņu hobijs" finālisti). Savukārt trīs labākie 5. - 6. klašu skolēni speckategorijā "Mans sapņu hobijs" saņēma apmaksātus neformālās izglītības kursus savu prasmju un zināšanu attīstībai un atzinības rakstus.

Kategorijā "Eksaktās zinātnes" 1. vietu un 1500 eiro stipendiju ieguva mehatronikas un robotikas talants, siguldietis Andris Jenerts. 2. vietu žūrija piešķīra ķīmijas entuziastam Elvijam Sinijam no Rēzeknes, bet 3. vietu - Ritai Viļumai no Olaines, kura savu nākotni redz ķīmijas lauciņā.

Humanitāro zinātņu kategorijā uzvaras laurus plūca atraktīvais Matīss Kataņenko no Bauskas, 2. un 3. vietā atstājot attiecīgi jaunās rakstnieces Anastasiju Ivancovu un Mariju Meldru Kraukli no Daugavpils.

Kategorijā "Māksla" 1. vietu ieguva daudzsološais jaunais fotogrāfs no Valdemārpils Kristaps Bērziņš. 2. vietu ieguva Anastasija Drozdova no Krāslavas, kas sevi arī pilnveido foto un video jomā, bet 3. vietā žūrija ierindoja topošo mākslinieku Sergeju Veselovu no Daugavpils, kurš jau šobrīd zīmē elpu aizraujošus zīmējumus.

Savukārt kategorijā "Mūzika" par uzvarētāju tika atzīta virtuozā flautas spēlētāja Dārta Stašāne no Daugavpils, aiz sevis 2. un 3. vietā atstājot rīdziniekus - topošo operdziedātāju Gitu Rebeku Dirveiku un īpašās balss īpašnieku Eduardu Rediko.

Visvairāk video pieteikumu stipendiju konkursa norises laikā tika saņemti kategorijā "Sports un veselība". 1. vietu šajā kategorijā izcīnīja jaunais un mērķtiecīgais triatlonists no Dobeles - Raimonds Levickis, 2. vietu saņēma motociklists Didzis Grundulis no Jelgavas, bet 3.vietu - mākslas vingrotāja Sofija Ņikitina no Liepājas.

Speckategorijā "Mans sapņu hobijs" apmaksātus neformālās izglītības kursus savu prasmju un zināšanu attīstībai ieguva Estere Hmeļinska no Limbažu novada dziedāšanas un akordeona spēles pilnveidošanai, Milāna Komisarova no Rīgas - viņas mīļākā nodarbe ir ēst gatavošana - un Viktorija Rjazanceva no Daugavpils, kurai ļoti patīk pērļot.

Paralēli žūrijas balsojumam mājaslapā  līdz 15.martam norisinājās interneta balsojums par visiem konkursa dalībniekiem. Šeit visvairāk simpātiju - 1173 balsis - ieguva 13 gadus jaunais motokrosists no Balviem Lauris Eizāns, kurš savā īpašumā ieguva "Maxima Latvija" dāvanu karti 300 eiro vērtībā.

Ar īpašiem fizikas un ķīmijas paraugdemonstrējumiem apbalvošanas ceremonijas laikā uzstājās fizikas skolotājs Valdis Zuters, bet ar muzikāliem priekšnesumiem jauniešus iepriecināja Aminata Savadogo.

Konkursa žūrijas pārstāvis, "Ghetto Games" vadītājs Raimonds Elbakjans atzina, ka uzvarētāju izvērtēšana bijusi ļoti grūta: "Man kā basketbolistam bija grūti vērtēt puišus, kuri brauc ar motociklu vai peld. Abi nodarbojas ar sportu, ko nekad profesionālā līmenī neesmu veicis. Tāpēc mēs skatījāmies jauniešu sasniegumus, kā arī vērtējām viņu potenciālu."

Stipendiju konkurss "Latvijas Maksimālisti" ir uzņēmuma SIA "Maxima Latvija" sociālais projekts, kas tiek īstenots jau otro gadu. Kopējais stipendiju fonds šajā gadā sasniedza vairāk nekā 35 000 eiro.