PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

36403998_s.jpg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF Stock Photo
Atbalstot Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Farmācijas fakultātes studentus, RSU Absolventu asociācija sadarbībā ar AS “Olainfarm” jau astoto gadu pēc kārtas piešķir AS “Olainfarm” Izcilības stipendijas, kas ir finansiāls atbalsts talantīgiem topošajiem farmaceitiem.

Nākamajā akadēmiskajā gadā stipendijas 200 eiro apmērā ik mēnesi saņems trīs tobrīd jau 5. studiju gada farmācijas studenti: Matīss Feldbergs, Māris Bērziņš un Pāvels Dimitrijevs. Latvijas farmācijas grands kopš 2011. gada šādi atbalstījis jau 27 RSU studentus.

Kā norāda RSU Farmācijas fakultātes dekāne asoc. prof. Baiba Mauriņa, augstskolu ar AS “Olainfarm” vieno spēcīgas saites, kam nu jau ir vērā ņemama vēsture. Farmācija Latvijā ir izsenis spēcīga nozare, un daļēji tas ir pateicoties ciešajai sadarbībai starp RSU kā jauno farmaceitu kalvi un industrijas pārstāvjiem.

AS “Olainfarm” Kvalitātes vadības departamenta direktors un atlases komisijas pārstāvis Raimonds Terentjevs uzskata, ka atbalstīt topošos nozares speciālistus ir ļoti būtiski, jo ražojošiem uzņēmumiem ir savlaicīgi jādomā par vadošo speciālistu pēctecību un jāinvestē jaunos talantos jau studiju gados. “Farmācijas studijas nav tas vieglākais virziens, un mēs esam pārliecināti, ka stipendijas ir praktisks atbalsts un pozitīvs signāls tiem, kas vēl domā, kur studēt, skaidri norādot, ka farmaceiti Latvijā ir pieprasīti un darba iespējas ir ļoti plašas. Arī mēs ražotnē esam atvērti jaunajiem farmaceitiem un varam piedāvāt 10-15 darba vietas gadā,” uzsver “Olainfarm” pārstāvis.

Stipendijas tika pasniegtas svinīgā pasākumā AS “Olainfarm” 25. jūnijā, kura laikā jaunie speciālisti varēja iepazīt uzņēmuma pētniecisko un rūpniecisko potenciālu. Pasākuma laikā uzņēmuma pārstāvji ar topošajiem farmaceitiem pārrunāja darba un karjeras iespējas AS Olainfarm. Nākamā akadēmiskā gada laikā stipendiāti arī dosies uz uzņēmumu praksē, lai nostiprinātu esošās zināšanas un gūtu jaunas.

Stipendijām var pieteikties 4. vai 5. studiju gada studenti, un par to piešķiršanu lemj AS “Olainfarm” pārstāvji, kā arī RSU Farmācijas fakultātes un RSU Absolventu asociācijas pārstāvji. Pieteikšanās stipendijām ceturtā studiju gada studējošajiem tiek izsludināta maijā.