PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10682.jpeg
Foto: michaeljung / 123RF
Izglītībai jākļūst par svarīgāko darba kārtības jautājumu politikā un attīstībā, uzskata UNESCO organizācijā. 

Tā 14.oktobrī globālā izglītības monitoringa ziņojuma prezentācijas video uzrunā teica Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) ģenerāldirektore Irina Bokova.

Viņa norādīja, ka jaunais globālās izglītības mērķis, kurš kā ceturtais iekļauts Apvienoto Nāciju Organizācijas ilgtspējīgas attīstības mērķu sarakstā, liek uzsvaru uz mūžizglītību visiem.

Pēc I.Bokovas paustā, ziņojums "Izglītība cilvēkiem un planētai: ilgtspējīga nākotne visiem" parāda, kāpēc izglītībai jākļūst par svarīgāko jautājumu - izglītība ir visas starptautiskās kopienas atbildība.

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Izglītības sektora vadītāja Ilze Dalbiņa teica, ka ilgtspējīgas attīstības mērķis ir nodrošināt iekļaujošu, taisnīgu un kvalitatīvu izglītību un mūžizglītības iespējas, informē aģentūra LETA.

I.Dalbiņa pastāstīja, ka ir noteikti vairāki izglītības monitorēšanas ieteikumi, tostarp izglītības ministrijām jāņem vērā mājsaimniecību aptauju rezultāti, lai uzraudzītu un izprastu nevienlīdzību izglītības sistēmās, jāizveido arī nacionāla līmeņa novērtēšanas ietvari, kas uzrauga mācību rezultātus.

I.Dalbiņa arī sacīja, ka ziņojumā norādīts, ka pasaule izglītības mērķus nespēs sasniegt ātrāk par 2084.gadu.