PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

10078.jpeg
Foto: halfpoint / 123RF
Šodien tika atklāta Latvijas skolēnu 40.zinātniskā konference, kas trīs dienas norisināsies vairākās augstskolās.

Konference norisināsies - Latvijas Universitātē (LU), Latvijas Kultūras akadēmijā, Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA), Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un Rīgas Stradiņa universitātē (RSU).

Konferences atklāšana notiks plkst.10 LU Lielajā aulā. Atklāšanas pasākumā aicināti piedalīties izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), LU rektors Indriķis Muižnieks, LU pētnieks Guntars Kitenbergs un Vides risinājumu institūta vadošais pētnieks Dainis Jakovels, kā arī skolēni - zinātniski pētniecisko darbu autori un skolotāji.

Pēc konferences svinīgās atklāšanas sāksies skolēnu darbu prezentācijas 24 sekcijās, piemēram, astronomijas, bioloģijas, cittautu valodniecības un ārzemju literatūras zinātnes un vēstures, ekonomikas, filozofijas, fizikas, informātikas un citās, informē ziņu aģentūra .

Tāpat augstskolās notiks skolēnu pētniecisko darbu izstādes, kuras aicināti apmeklēt Rīgas skolu audzēkņi un skolotāji.

No plkst.14 notiks bioloģijas un ķīmijas darbu izstādes LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1, fizikas darbu izstāde - LU Fizikas un matemātikas fakultātē, Zeļļu ielā 8. Inženierzinātņu darbu izstāde būs RTU Inženierzinātņu vidusskolā, Kronvalda bulvārī 1, bet veselības zinātņu darbu izstāde RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā, Anniņmuižas bulvārī 26a.

Konferences noslēguma plenārsēdē 24.aprīlī plkst.9.30 LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā par savu pētījumu referēs viens pārstāvis no katras sekcijas, kā arī notiks konferences laureātu apbalvošana.

Labākie zinātniskās konferences laureāti tiks virzīti līdzdalībai Eiropas Savienības jauno zinātnieku konkursā, kas notiks Briselē 2016.gada septembrī.

Skolēnu zinātniski pētnieciskā darbība Latvijā aktīvi notiek jau vairākus gadu desmitus. Konferences organizētāji ir Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar augstākās un vispārējās izglītības iestādēm un pašvaldībām.