PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

IMG-20190912-WA0005.jpg
Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
No šī mācību gada Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes "Buratino" vecākās grupiņas bērni zinības apgūst Valmieras sākumskolas telpās, kas pielāgotas pirmsskolas vajadzībām, bet Siguldas bērnudārzā "Tornīši" izveidota jauna grupiņa 2017.gadā dzimušajiem bērniem.

Pieaugot bērnu skaitam gan Valmieras, gan Siguldas pašvaldības radušas risinājumus, lai pēc iespējas lielāku bērnu skaitu nodrošinātu ar vietām pirmsskolas izglītības iestādēm.

“Pilotprojekts, atverot pirmsskolas izglītības grupiņu Valmieras sākumskolā, ir ilglaicīgs projekts, kura īstenošanai pašvaldība ieguldījusi aptuveni 7000 eiro. Pēc šī mācību gada tas tiks izvērtēts, ja nepieciešams pilnveidots, īstenojot to arī turpmāk,” informē Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Liene Pinne.

Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes "Buratino" vadītāja Sarmīte Bukava uzskata, ka pirmsskolas vecuma bērniem šis pilotprojekts ir iespēja ne tikai vienmērīgi adaptēties skolas videi, bet arī iepazīt savu nākamo iespējamo skolu.

Savukārt bērnudārzā "Tornīši" atvērto pilna laika grupiņa "Cīrulīši" apmeklēs deviņpadsmit 2017.gadā dzimušie bērni. Jaunā grupiņa izveidota Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas telpās. Kā aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Sindija Brikmane, tad jaunas grupiņas izveidē ieguldīti gandrīz 78 000 eiro. Telpu atjaunošanu par iepirkuma procedūrā paredzētajiem 58 000 eiro veica SIA "AB Vidzemes nami", savukārt gandrīz 20 000 eiro novirzīti grupas telpu iekārtošanai, kā arī pedagogu un auklīšu atalgojumam.

Šajā mācību gadā vietai pirmsskolas izglītības iestādē Valmierā ir reģistrējušies 125 Valmierā deklarēti jaunākā vecumposma bērni, kuri dzimuši 2018.gadā. No tiem 43 1,5 gadu vecumu sasniegs līdz 2019.gada decembra beigām, bet 82 1,5 gadi apritēs no 2020.gada janvāra līdz maijam.  Savukārt Siguldā šajā mācību gadā pašvaldības bērnudārzus apmeklē aptuveni 1100 bērnu, bet privāto pirmsskolas izglītības iestāžu un aukļu pakalpojumus izmanto vairāk nekā 200 mazo novadnieku, informē Brikmane.