PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10142.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Biedrība "Ascendum" ar grantu atbalstīs projektu "Latvijas Izglītības gada balva", ko trešajā biedrības rīkotajā grantu konkursā iesniegusi Cēsu Jaunā skola.

Šogad biedrība "Ascendum" trešo reizi rīkoja grantu (mērķfinansējuma) konkursu, kurā ikviens varēja pieteikt savu projektu kultūras, izglītības vai pilsoniskās sabiedrības nozarē. Uz grantu 3000 eiro apmērā pretendēja 51 projekts, kas līdz šim ir lielākais pieteikumu skaits. Izvērtējot daudzveidīgos projektus, komisija priekšroku deva Cēsu Jaunās skolas projektam "Latvijas Izglītības gada balva".

Projekta “Latvijas Izglītības gada balva” mērķis ir apzināt un popularizēt labākos sasniegumus Latvijas izglītībā un veicināt izglītības kvalitātes un pedagoga profesijas prestiža celšanos sabiedrībā, organizējot ikgadēju valstiska mēroga konkursu un izglītības konferenci.

"Ascendum" atbalstījis projekta pirmo posmu - iniciatīvas sākšanu un sabiedrības informēšanu, taču tiek plānota sadarbība arī turpmākajās projekta realizācijas fāzēs. Projekta vadītāja ir Cēsu Jaunās sākumskolas direktore Dana Narvaiša, kas pagājušajā gadā globālā 8000 skolotāju konkurencē bija starp tiem 50, kas pretendēja uz Pasaules skolotāju balvu, informē biedrība.

Biedrība atbalsta tos projektus, notikumus un cilvēkus, kas uzrāda augšanas potenciālu.

Granta konkurss radīts ar mērķi atbalstīt nekomerciālus projektus, kas veicina Latvijas augšupeju - ekonomisko, garīgo un sociālo -, mērķtiecīgi atbalstot kultūru, zinātni, izglītību un pilsonisko sabiedrību. Nākamais grants tiks izsludināts 2017.gada ziemā.