PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

8022.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Eksāmenu sesijas laikā, kas ar svešvalodas eksāmenu 12.klašu skolēniem sākas šodien, 16.martā, darbosies anonīmais uzticības tālrunis. 

Zvanot pa tālruni 67 503 755 vai arī rakstot uz e-pastu "[email protected]", būs iespējams ierunāt sūdzību vai priekšlikumu saistībā ar eksāmenu norisi, informē ziņu aģentūra LETA.

Valsts izglītības satura centrs (VISC) skaidroja, ka anonīmais tālrunis darbojas jau vairākus gadus un pērn saņemti aptuveni desmit zvani. Tomēr VISC secinājis, ka dažkārt zvanītāji esot pārpratuši tālruņa nozīmi un zvanījuši, mēģinot sazināties ar kādu VISC darbinieku, taču, zvanot uz minēto telefona numuru, var tikai veikt iezvanu un ierunāt aktuālo jautājumu automātiskajā ieraksta sistēmā.

Tāpat reizēm tālrunis izmantots ļaunprātīgi un skolēni veikuši tā sauktos joku zvanus. Tāpat tiek atstāti ziņojumi, kas nav saistīti nedz ar eksāmeniem, nedz izglītības nozari kā tādu.

Tomēr, ja anonīmajā ziņojumā ir minēta skola, kurā eksāmena laikā noticis pārkāpums, tad VISC šo informāciju pārsūta Izglītības kvalitātes valsts dienestam (IKVD). VISC norādīja, ka ir bijušas sūdzības par eksāmeniem, kuras pārbaudot, atklājies, ka tās bijušas nepamatotas, kā arī ierunāti ierosinājumi eksāmena norises organizēšanā.

Pārsvarā sūdzības ir bijušas par pārkāpumiem eksāmena norises laikā, kā, piemēram, neatļautu līdzekļu izmantošana.