PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Vienoti  par savu Latviju,  par Ukrainu lāpu gājienā dodas arī sākumskolas bērni
Vienoti par savu Latviju, par Ukrainu lāpu gājienā dodas arī sākumskolas bērni
Foto: Dace Gaile
Šovakar, 11.novembrī, godinot Latvijas brīvības cīņās kritušos, Rīgas 6.vidusskolas sākumskolas bērni kopā ar savām ģimenēm vienosies lāpu gājienā.

Plānots, ka kopā sanāks ap 450 dalībnieku, kuri ap plkst.18.30 sāks savu gaismas ceļu no Matīsa ielas 39 - sākumskolas ēkas pagalma - līdz Tērbatas ielai, tad turpinās ceļu līdz pat Brīvības piemineklim, kur pēc neilga klusuma mirkļa un ziedu nolikšanas dosies tālāk savās gaitās.

Pasākuma atklāšanā uzrunas laikā ar dzejoli par Latviju uzstāsies arī 2. klases meitenīte no Ukrainas, kura latviešu valodu apgūst vien dažus mēnešu. Gājienu vedīs skolas direktors Haralds Bārzdiņš un direktora vietniece - sākumskolas vadītāja - Mairita Libauere, kā arī bērnu vecāki, kuri nesīs valsts un skolas karogus.

Jau vairākus gadus skolā ir tradīcija, ka bērni Lāčplēša dienai sagatavo svečturīšus, un rīta agrumā, kamēr vēl tumšs, skolotāji iededz tos, un, jau nākot uz pirmo stundu, pagalms ir izgaismots un Mīlestības pret savu zemi pilns.

Šogad tradīciju papildinām ar pārdomu un  patriotisma pilnu lāpu gājienu. Vienoti gan cieņā un  spēkā par savu Latviju, gan atbalstā par Ukrainu, godinot visus kritušos cīņā par brīvību.