PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

1024x768px_3.png
Foto: Latvijas Nacionālā bibliotēka
17. decembrī no plkst. 10.00 līdz 11.00 Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) rīkos izglītojoši izklaidējošu tiešsaistes viktorīnu “Ziemassvētki kanonā”, kas veltīta Latvijas kultūras kanona tēmām. Pasākumā piedalīties aicināti 6.–9. klases skolēni gan no visas Latvijas, gan diasporas valstīm.

Latvijas kultūras kanonā iekļauta saulgriežu tradīcija – Jāņi, bet Ziemassvētki, šķiet, palikuši bez uzmanības. Viktorīnas veidotāju komanda ar aktieri un pasākuma vadītāju Jāni Kroni priekšgalā vaicā jauniešiem – ko jūs zināt par kultūras vērtībām un vai vispār gribat Ziemassvētkus kanonā? Varbūt jums svarīgs pavisam kas cits?

Viktorīnu veidot palīdzēja dažādu vecumu skolēni, LNB muzejpedagogi, un klīst baumas, ka arī aktierim Raimondam Celmam pasākumā piešķirta īpaša loma.

Aicināti piedalīties klašu kolektīvi, bet viktorīnu skatīties un tajā piedalīties varēs arī individuāli ikviens interesents. Lai piedalītos viktorīnā, katram dalībniekam nepieciešams sagatavot datoru vai telefonu ar interneta pieslēgumu, taču norisi var skatīties, arī uz jautājumiem neatbildot.

Pasākumu iespējams skatīties arī bez iepriekšējas pieteikšanās, taču skolotāji, kas līdz 16. decembrim pieteiks klašu grupas, piedalīsies izlozē un varēs laimēt pārsteiguma balvas no LNB. Lai piedalītos izlozē, rakstiet uz e-pastu [email protected], norādot komandas nosaukumu, skolu, dalībnieku skaitu un klasi.

Piedalieties viktorīnā “Ziemassvētki kanonā” un uzvariet! Uzvarētājus gaida balvas.

Tiešraide skatāma LNB Facebook lapā  un YouTube kontā. Video būs pieejami tikai tiešraides laikā.