PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

IMG_7395.jpg
Foto: Rojs Puķe
Kā likums, ar pirmajiem mītiem par ēdienu mēs saskaramies jau bērnībā. Un tie netiek apstrīdēti, jo bērni jau visu ko saka pieaugušie uztver kā patiesību. Piemēram, zivis jāēd lai būtu gudrs, piens jādzer lai augtu liels, no šokolādes metas pumpas, spināti palīdz stiprināt muskuļus (Kā Popeye). Ja normāli neēdīsim brokastis, tad saslimsim. Atstāt ēdienu šķīvī nedrīkstēja kategoriski - jāizēd tukšs šķīvis.

Un pats svarīgākais vitamīns ir C vitamīns - to pat lieto tablešu veidā.

Pēc ēšanas stundu nedrīkst peldēties, nedrīkst ēst uz nakti un lai notievētu ir daudz jāsporto.

Neviens no šiem apgalvojumiem nav zinātniski pamatots un pat vairāk - daudzi no viņiem ir pilnīgi nepareizi! Šie mīti ir tik bieži dzirdēti bērnībā, ka pat pieaugot ir grūti no tiem tikt vaļā.

Jāēd mazāk tauku. mazāk cukura. Ne mazāk par pieciem dārzeņiem un augļiem dienā, jādzer ne mazāk par diviem litriem ūdens dienā.

Ēd mazāk gaļas, piena produktu, vairāk zivis un augu eļļas.

Ja reiz šie ir uztura noslēpumi un tie darbojas, mums jau sen bija jābūt slaidiem, veseliem un laimīgiem.

Bet notiek tieši otrādi - katru gadu pieaug cilvēku skaits ar lieko svaru, demenci, diabētu un pārtikas alerģijām.

Ar katru gadu aizvien vairāk cilvēku saslimst ar sirds un asinsvadu slimībām. Jā, progress gājis uz priekšu un tos veiksmīgi ārstē, bet saslimušo skaits tikai pieaug.

Electrolux Uztura Akadēmija” ir profesionāļu izveidots projekts, lai lauztu stereotipus, mītus par veselīgu uzturu un iemācītu bērniem veselīga uztura pamatprincipus. Kopā ar blogeri Pipars , mēs viesosimies vispārizglītojošās skolās ar teorijas un praktiskās gatavošanas meistarklasēm.

Pateicoties kompānijas Electrolux atbalstam, šīs meistarklases bērniem ir pilnīgi bezmaksas! Jaunais mācību gads tuvojas, piesaki savu klasi un tiekamies!

E pasts saziņai un meistarklašu pieteikšanai [email protected], vairāk informācijas šeit

IMG_5789.jpg

Informāciju sagatavoja: Rojs Puķe