PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

8176.jpeg
Foto: Publicitātes foto
Daugavpils Latviešu kultūras centrā norisinājās Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas projekta Rakstu darbi laureātu apbalvošanas pasākums.

Apbalvošanas pasākumā 8.aprīlī vienkopus pulcējās dalībnieki no 23 novadiem un pilsētām Latgalē, kas radījuši 148 pārdomātus un dzīvespriecīgus mākslas darbus. Jauno mākslinieku darbu izstāde tika atklāta šā gada 25. martā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. Vienlaikus pasākuma ietvaros tika organizētas radošo darbnīcu un tērpu kolekciju skates, kur dalībai bija pieteikti 262 zīmētāju, 16 radošo darbnīcu un 19 tērpu kolekciju, klātesot 543 dalībniekiem.

Nākamie Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pasākumi gaidāmi 16. aprīlī Liepājā, 21. aprīlī Jūrmalā, 23. aprīlī Rīgā, 24. aprīlī Bauskā un 29. aprīlī Cēsīs, un no reģionālajiem pasākumiem tālāk izvirzītie darbi tiks izstādīti XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Interešu izglītības mākslas pulciņu audzēkņu izstādē Rakstu darbi 6. jūlijā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, kad norisināsies arī laureātu apbalvošana. Savukārt labākās tērpu kolekcijas tiks prezentētas finālkonkursā 10. jūlijā Rīgas Latviešu biedrības namā.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, kuru plašo programmu - ap 50 pasākumu - veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mūsdienu deju kolektīvu sniegums, kā arī priecēs radošās darbnīcas, teātru izrādes u.c. aktivitātes. Svētku sagatavošanas procesā iesaistīti ap 100000 skolēnu, bet Svētkos jūlijā Rīgā piedalīsies ap trīsdesmit septiņi tūkstoši dalībnieku no visas Latvijas, kā arī diasporu kolektīvi. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.