PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

12255.jpeg
Foto: Publicitātes foto
Vidusskolas pēdējās klasēs tiek īpaši izzināta Latvijas vēsture 20.gadsimtā. 

Likteņdārzs piedāvā 2017.gada jaunumu – Latvijā pirmo digitālo un vides ekspozīciju “Liktens gāte”, kas jauniešiem interesantā veidā, caur reālu cilvēku piedzīvoto, stāstiem un dažādiem izziņas materiāliem izved pa mūsu tautas vēstures līkločiem 20.gadsimtā. Tad Latvija zaudēja aptuveni 600 000 cilvēku jeb trešo daļu iedzīvotāju, tālaika notikumi krasi mainīja ļoti daudzu cilvēku likteņus.

DIGITĀLI. “Liktens gāte” ir aplikācija, kas šobrīd pieejama Likteņdārzā iznomājamos Samsung planšetdatoros, bet citās viedierīcēs būs lejuplādējama gada nogalē caur Google Play vai App Store.

VIDĒ. “Liktens gāte” Likteņdārzā uz vietas ir kā reāla pastaigu taka ar 12 simboliskām pieturvietām, ieskatu vēstures materiālos. Ar QR koda palīdzību iespējams lejuplādēt detalizētos stāstus un vēsturiskos materiālus par 20. gadsimta notikumiem. Sākums “Liktens gātei” ir Likteņdārza informācijas centrā, tālāk tā turpinās no viduspunkta Likteņdārza draugu alejā un takas veidolā līkumo līdz paaugstinājumam netālu no amfiteātra.

Izmaksas: Viena Samsung planšetdatora noma – 2 EUR.

Ieteicams: 10. – 12.klašu skolēniem vai ģimenēm ar bērniem (no 15 gadu vecuma).

Kā atrast: Koknesē,pussalā pie Daugavas – Likteņdārzā.

Noderīgi: Likteņdārza teritorijā pieejams Lattelecom nodrošināts bezmaksas wi-fi.

Papildinformācija:

Tālrunis plašākai informācijai 25495544, e-pasts [email protected], informācija pieejama arī mājaslapā un sociālajos tīklos (Facebook, Draugiem.lv,Instagram un Twitter).

Aicinām ciemos uz Koknesi iepazīt Likteņdārza “Liktens gāti” un ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību uzzināt par mūsu tautas pieredzi 20.gadsimtā!

Latvijas dzimšanas dienā - 18.novembrī - Likteņdārzā no pulksten 15.00 būs tradicionālā saulrieta sagaidīšanas pasākums un šogad tā laikā pulksten 16.00 tiks iedegti 18 ugunskuri, Latvijas simtgadi ieskandinot. Šogad Likteņdārza draugu alejai ir pievienoti bruģakmeņi ar visu Latvijas prezidentu un viņu dzīvesbiedru vārdiem. 18.novembrī Latvijas dzimšanas diena Likteņdārza amfiteātrī skaistajā vietā pie Daugavas tradicionāli tiks svinēta, visiem kopīgi dziedot Latvijas himnu, klausoties “Kokneses fonds” padomes priekšsēdētāja Viļa Vītola uzrunu, skatoties Jūrmalas tautas deju kolektīvu “Zālīte” un “Vēlreiz” koncertu, baudot Kokneses dzejnieces Ārijas Āres radīto dzejoļu skaistumu, liekot svecītes Latvijas kontūras formā, sagaidot saulrietu ar simbolisko astoņpadsmit ugunskuru iedegšanu. Kā arī īpašs notikums būs Likteņdārza amfiteātra labās puses gājēju tiltiņa atklāšana – tas tapis ar Rīgas "Rotary" kluba - Jurija Šteinbuka iniciatīvu un Latvijas "Rotary" klubu finansiālu atbalstu.

“Liktens gāte” tapusi sadarbībā ar filozofu Arti Sveci, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Informācijas pakalpojumu sektora vadītāju Gintu Zalcmani, SIA “Dd Studio”, kā arī pateicoties atbalstītājiem – AS “Latvijas gāze”, SIA “Lattelecom”, SIA “Samsung Electronics Baltics”, nodibinājumam “Jaunrades fonds” un Ansim Reinhardam.

Peonija.
  

Peonija.