PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

10665.jpeg
Foto: victorgrow / 123RF
Šajā mācību gadā Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem turpinās iepazīstināt skolēnus ar valsts aizsardzības jautājumiem. 

Mācību gada laikā tiks rīkotas lekcijas Latvijas vidusskolās "Kā mēs sargājam Latviju?", informē Vita Briže, Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente.

Lekciju laikā skolēni varēs uzzināt par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu, jauno Valsts aizsardzības koncepciju un NATO Varšavas samita lēmumiem, karavīru rūpēm par vides aizsardzību Ādažu poligonā, aizsardzības nozares aktualitātēm un īstenotajiem projektiem, kā arī jauniešu iespējām iesaistīties valsts aizsardzībā.

Lekcijas vadīs aizsardzības nozares civilie eksperti un Nacionālo bruņoto spēku karavīri. Paredzēts, ka vienas lekcijas ilgums būs 40 minūtes.

Aicinām vidusskolu 10.-12.klašu skolotājus līdz 17.oktobrim pieteikties lekcijai "Kā mēs sargājam Latviju?" pie Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Militāri publiskās informācijas nodaļas vecākās referentes Gundegas Balodes pa e-pastu [email protected] vai pa tālruni: 67335091.

Lekcijas Latvijas skolās Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem organizē jau vairākus gadus. Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari, Latvijas dalību NATO un kolektīvo aizsardzību, kā arī veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību.

Iepriekšējais lekciju cikls par valsts aizsardzību vidusskolēniem norisinājās no 2015.gada aprīļa līdz 2016.gada aprīlim, un tā laikā lekcijas notika 100 Latvijas skolās.