PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

ANO Jauniešu delegātu programmas pirmā konference “Jaunieši un ārpolitika”
ANO Jauniešu delegātu programmas pirmā konference “Jaunieši un ārpolitika”
Foto: Klubs "Māja" - jaunatne vienotai Eiropai
23. novembrī Bauskas Valsts ģimnāzijā norisināsies pirmā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Jauniešu delegātu programmas nacionāla līmeņa konference “Jaunieši un ārpolitika”. Konferences mērķis ir veicināt jauniešu izpratni par ANO dienaskārtības jautājumiem, kā arī parādīt, kā šie jautājumi ietekmē ikdienas dzīvi Latvijā. Konferences laikā jaunieši darbosies sešās darba grupās, kas katra apskatīs kādu aktuālu tematu.

Konferencē “Ekspertu domnīcas” vadīs Ārlietu, Labklājības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Aizsardzības ministriju darbinieki, kā arī projekta “Skola 2030” un jauniešu kustības “Medijpratējs” dalībnieki.  Šīs ekspertu domnīcas būs lieliska iespēja jauniešiem uzzināt, kā ikdienā ar dažādiem jautājumiem strādā gan ministriju darbinieki, gan nevalstiskā sektora pārstāvji.

Pēc “Ekspertu domnīcām” jauniešiem būs iespēja darba grupās izveidot savus priekšlikumus  un prezentēt tos gan saviem vienaudžiem, gan ekspertiem. Jauniešu darba grupas vadīs jaunie profesionāļi, kas arī savu nākotni vēlas saistīt ar konkrētās darba grupas tēmu.

Pieteikties konferencei iespējams līdz 18. novembrim. Pieteikuma anketa pieejama ŠEIT.

ANO Jauniešu delegātu programma ir ANO iniciatīva, lai veicinātu jauniešu līdzdalību savas valsts pārvaldē. ANO Jauniešu delegāts ir daļa no savas valsts delegācijas ANO rīkotajos pasākumos. Jaunieša loma valsts delegācijā ir sniegt savu redzējumu ar jaunatni saistītās jomās, palīdzēt valsts delegācijai savu iespēju un prasmju robežās, kā arī veidot sadarbību ar citu valstu Jauniešu delegātiem. Latvijā šī programma tiek īstenota pirmo reizi.