PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

becca-tapert-391599-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlasi augstskolām un koledžām, kurām ir iespēja ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu uzlabot pārvaldību un pilnveidot studiju programmu saturu, informēja CFLA.

Šim mērķim kopumā pieejamais ESF finansējums ir vairāk nekā 15,8 miljoni eiro.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotās Eiropas Savienības fondu programmas mērķis ir pilnveidot augstākās izglītības institūciju studiju programmu satura kvalitāti un, efektīvi izmantojot pieejamos resursus, nodrošināt labāku augstākās izglītības institūciju pārvaldību un vadības personāla kompetenču un prasmju paaugstināšanu.

Projektu iesniegumus CFLA pieņems līdz 27.aprīlim. Projektus var iesniegt augstākās izglītības institūcijas - augstskolas un koledžas (izņemot augstskolu dibinātas koledžas), un tās projektus varēs īstenot individuāli vai sadarbībā ar citām augstākās izglītības vai zinātniskajām institūcijām.

Programmas nosacījumi paredz, ka projektu ietvaros augstskolas veiks esošo studiju programmu satura pilnveidi un salāgošanu ar nozares attīstības vajadzībām, pilnveidos organizatorisko un pārvaldības struktūru, kā arī kvalitātes vadības sistēmu, izstrādās un ieviesīs e-risinājumus, pilnveidos personāla kompetences u.c.

Programmā pieejamais kopējais finansējums līdz 2018.gada 31.decembrim ir 18 663 451 eiro, tostarp ESF finansējums ir 15 863 933 eiro, bet valsts budžeta līdzfinansējums - 2 799 518 eiro, informē aģentūra LETA.

Viena projekta minimālais kopējais finansējuma apmērs ir 150 000 eiro, bet maksimālais - 3 300 000 eiro, un vienam projektam pieejamais finansējums ir aprēķināms, ņemot vērā arī mācību iestādē studējošo skaitu STEM studiju programmās.

CFLA ir Finanšu ministrijas resora iestāde, kura uzrauga ES fondu un citu finansējuma avotu projektu ieviešanu.