PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

8149.jpeg
Foto: hxdbzxy / 123RF
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Absolventu asociācija rosina atzīmējamo dienu sarakstā iekļaut jaunus svētkus - Absolventu dienu. 

Asociācijas valdes loceklis Andris Feldmanis skaidroja, ka, veicot pētījumu un apjautājot 200 absolventus, kuri patlaban jau atrodas darba tirgū, par ideju netika saņemta neviena noraidoša atbilde. Tikai 10% respondentu par šo jautājumu nebija viedokļa, informē ziņu aģentūra LETA.

Tāpat, konsultējoties ar starptautiskajiem partneriem, asociācija secinājusi, ka pasaulē šāda diena netiek atzīmēta, līdz ar to Latvija varētu būt pirmā, kura ievieš praksi atzīmēt Absolventu dienu.

A.Feldmanis uzsvēra, ka par ideju saņemtas pozitīvas atsauksmes, turklāt vairums norādījis, ka tai ir nākotne, jo "visi sabiedrības locekļi ir absolventi".

Asociācija jau vērsusies pie Saeimas deputātiem ar lūgumu ieviest šādu atzīmējamo dienu. A. Feldmanis skaidroja, ka arī no deputātu puses nav saņemta klaji noraidoša attieksme, tāpēc viņš cer, ka Absolventu diena līdzās Mātes, Tēva un Skolotāju dienai kalendārā varētu parādīties jau šogad. Tā tiktu atzīmēta aprīļa pēdējā piektdienā.

A.Feldmanis skaidroja, ka, absolventu ieskatā, šāda diena dotu pienesumu arī izglītības nozarei, jo, piemēram, augstskolu absolventi, kuri ir sekmīgi iesaistījušies darba tirgū un pierādījuši sevi, apzinoties savu lomu sabiedrības priekšā, varētu vairāk identificēties ar izglītības iestādēm. Viņš piebilda, ka jau tagad daudzi absolventi sniedz vieslekcijas.