PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9527.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlasi augstākās izglītības institūcijām, kas ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu varēs stiprināt akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās, informēja CFLA.

No Eiropas Sociālā fonda (ESF) šim mērķim atlases kārtā paredzēti vairāk nekā 17 miljoni eiro.

Finansējumu augstākās izglītības institūcijas, izņemot valsts dibinātas augstskolas aģentūru - koledžu, var saņemt vismaz gadu ilgai doktorantu iesaistei akadēmiskajā darbā, kā arī ārvalstu akadēmiskā personāla piesaistei augstākās izglītības mācību iestādēs vismaz sešus mēnešus.

Tāpat ESF līdzfinansējums paredzēts, lai varētu stiprināt akadēmiskā personāla kompetenci - pilnveides programmā paredzēta gan stažēšanās pie komersanta, gan dažāda veida apmācības, tostarp profesionālās angļu valodas apguve un līderības un sadarbības kompetences attīstīšana.

Plānots, ka kārtas ietvaros ar ESF atbalstu tiks nodarbināti 249 doktoranti, piesaistīti 178 ārvalstu pasniedzēji un paaugstināta kompetence 675 augstskolu darbiniekiem, informē aģentūra LETA.

Šajā kārtā kopējais attiecināmais finansējums ir 20 340 686 eiro, ko veido ESF finansējums 17 289 583 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums 3 051 103 eiro. No ESF tiks segti 85% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

Atbildīgā iestāde par programmu ir Izglītības un zinātnes ministrija. Projektu iesniegumus CFLA var iesniegt līdz šā gada 11.jūnijam.