PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Dabaszinātņu skolotāji un audzēkņi aicināti piedalīties “RawMaterials@Schools” konferencē tiešsaistē
Dabaszinātņu skolotāji un audzēkņi aicināti piedalīties “RawMaterials@Schools” konferencē tiešsaistē
Foto: pexels
No 1. līdz 3. decembrim tiešsaistē notiks starptautiska konference, kurā bez maksas aicināti piedalīties skolotāji un skolēni, kurus padziļināti interesē ģeogrāfija, ķīmija un bioloģija. To jau sesto reizi organizē “RawMaterials@Schools” konsorcijs, kurā apvienojušās 30 zinātnes organizācijas no 20 Eiropas valstīm ar mērķi veicināt izpratni par izejmateriālu jomu.

Konferences “RawMaterials@Schools” programmā iekļauti gan vebināri, gan darbnīcas un spēļu sesijas tiešsaistē, ko organizē atzītas Eiropas augstskolas un zinātniskie institūti.

Konferences laikā skolotājiem un skolēniem būs iespēja uzzināt vairāk par tādām tēmām kā aprites ekonomika un bezatkritumu principu ieviešana, par elekroauto un baterijām, minerālu un metālu izmantošanu. Ilgtspējas kontekstā būtiski jautājumi tiks aplūkoti saistošā veidā, tostarp izmantojot interaktīvus testus, kas iedvesmos skolotājus gūt idejas un materiālus mācību stundu papildināšanai, smelties jaunu pieredzi un dibināt starptautiskus kontaktus izglītības nozarē. Lielākā daļa programmas paredzēta gan skolotājiem, gan viņu audzēkņiem, taču divas darbnīcas plānotas tieši pedagogiem. 2. decembrī skolotāji varēs uzzināt, kas ir jauktā jeb miksētā realitāte, un kā šo inovatīvo tehnoloģiju iespējams izmantot mācību procesā. Savukārt 3. decembrī darbnīca tiks veltīta tam, kā skolā pielietot projektu vadības metodes un attīstīt pašorganizācijas prasmes.

Dalība konferencē ir bez maksas, taču katrai sesijai nepieciešams iepriekš pieteikties. Pilna programma pieejama konferences mājaslapā. Jāņem vērā, ka norišu laiki norādīti, vadoties pēc Centrāleiropas laika, un darba valoda ir angļu.

“RawMaterials@Schools” konference skolēniem un audzēkņiem ir daļa no “Raw Materials Academy” – Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovāciju kopienas izglītības iniciatīvas. 2019. gadā Rīgas Tehniskā universitāte, Kauņas Tehnoloģiju universitāte un Tallinas Tehnoloģiju universitāte izveidoja “EIT RawMaterials” kontaktpunktu “EIT RawMaterials Baltic Hub”, kas palīdz Baltijas zinātniekiem un uzņēmumiem radīt konkurētspējīgas inovācijas izejmateriālu jomā, kā arī informē par kopienas izglītības aktivitātēm un tās īsteno.