PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

DELFI aicina skolēnus pieteikties žurnālistikas skolai
DELFI aicina skolēnus pieteikties žurnālistikas skolai
Foto: Delfi.lv
DELFI turpina īstenot savu vīziju par ieinteresētu sabiedrību un jau otro gadu pēc kārtas, ar Baltijas Mediju izcilības centra un organizācijas "Internews" atbalstu, organizē #Storygram – bezmaksas žurnālistikas skolu vidusskolēniem.

Delfi aicina pieteikties #Storygram skolai 9.-12.klases skolēnus, kuri savu nākotni plāno saistīt ar mediju vidi, kā arī ikvienu, kurš vēlas attīstīt savas medijpratības prasmes un iegūt ieskatu žurnālistikas ikdienā.

Lai pieteiktos #Storygram skolai, līdz 15. martam skolēnam uz adresi [email protected] jāatsūta motivācijas vēstule, kurā jāatbild uz diviem jautājumiem:

1. Kāpēc es vēlētos strādāt žurnālistikā?

2. Kā pandēmijas laikā strādā mediji Latvijā?

DELFI izvēlēsies 12 vislabāk motivētos jauniešus, kurus uzņems #Storygram skolā. Nodarbības notiks bezmaksas, attālināti ZOOM platformā.

No 2021. gada 27. marta līdz 15. maijam pieredzējušu DELFI profesionāļu vadībā būs iespēja apgūt prasmes vākt informāciju, izprast publisko saziņas telpu, rediģēt tekstus un veidot video un foto saturu. Apmācību noslēgumā skolēnu grupu paveiktais tiks publicēts portālā DELFI.

Nodarbību saraksts:

•             27. marts: Sargsuņi: Kāda ir mediju lomu sabiedrībā? Ievads – kādi dažādi žanri un formāti eksistē.

•             3. aprīlis: Kāds ir Saeimas un Ministru kabineta reportiera darbs, kā pieprasīt informāciju institūcijām?

•             10. aprīlis: Kā uzrakstīt labu aprakstu?

•             17. aprīlis: Kā atšķirt īstu foto no viltus? Vai katrs var būt fotogrāfs?

•             24. aprīlis: Multimedialitāte 2021. Vizuālā stāstniecība – kā radīt skaistus un aizraujošus stāstus?

•             1. maijs: Mediju un sociālo mediju attiecības. Kā sociālie mediji var palīdzēt žurnālista darbā? No kā jāpiesargās?

•             8. maijs: Ētiskās un morālās dilemmas žurnālistikā

•             15. maijs: Pētnieciskā žurnālistika

 “Esam gandarīti jau otro gadu rīkot jauno žurnālistu skolu. DELFI rūp kvalitatīva žurnālistika un mediju nozares attīstība, kuras pamatā ir profesionāli žurnālisti, kuri ļoti prasīgi izturas pret savu darbu. Mēs zinām – jo spēcīgāki būs jaunie žurnālisti, jo vairāk iegūs visa Latvijas mediju vide un sabiedrība kopumā,” uzsver Filips Lastovskis, Delfi.lv galvenā redaktora pienākumu izpildītājs, "DELFI plus" redaktors.

#Storygram skola DELFI tiek organizēta ar Baltijas Mediju izcilības centra un organizācijas "Internews" atbalstu jau otro gadu pēc kārtas.

Pirmā #Storygram skola tika aizvadīta 2020. gadā, un tajā piedalījās 12 skolēni no dažādām Latvijas skolām, kuri DELFI profesionāļu vadībā apguva žurnālistikas iemaņas un kursa noslēgumā kopīgi radīja projektu "Jaunā klimata balss".

Mariss Priekulis, kurš #Storygram skolā piedalījās 2020. gadā, pēc mācībām atzina: "#Storygram skola ir lieliska platforma, kur jēgpilnā un radošā vidē var satikt savus domubiedrus un veidot saturīgu stāstu, vienlaikus mācoties un papildinot savas zināšanas žurnālistikas un mediju jomā kopumā. Vēlos pateikties visiem DELFI pārstāvjiem, kuri šos mēnešus bija kopā ar mums un neatlaidīgi strādāja kopīga mērķa vārdā!"

DELFI tic ikvienam, kurš interesējas, meklē, nestāv uz vietas, un esam ļoti gandarīti par iespēju organizēt #Storygram jauno žurnālistu skolu!