PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Dronu robotikas vasaras nometnes Rīgā, Pierīgā un Talsu novadā
Dronu robotikas vasaras nometnes Rīgā, Pierīgā un Talsu novadā
Foto: Robopilots
Dronu robotika ir vismodernākā no robotikām, kurā var apgūt lodēšanas prasmes un mikroelektronikas zināšanas. Tehnoloģijām attīstoties tieši šis zināšanas un prasmes paliek ļoti aktuālas. Vai zināt kaut vienu elektronikas ierīci, kurā nebūtu lodējumu? Un droni ir īpaša elektrotehniska ierīce, kuru jāprot salodēt tā, lai nekādas avārijas neietekmētu tās spēju turpināt darboties.

Ātrākie sporta droni spēj uzņemt ātrumu līdz pat 300 km/h. Dronu pilotēšana nav vienkārši spēle. Mācoties pilotēt dronus, skolēni attīsta telpisko izjūtu, spēju koncentrēties, stratēģisko domāšanu. Vai tas nav tas, ko būtu nepieciešams attīstīt jebkuram skolēnam, lai veicināt viņa spējas mācīties?

Dronu robotika Latvijā paliek aizvien populārāka. Vadošā izglītības iestāde, kurā skolēni apgūst šo robotiku ir BJII Dronu skola Robopilots, kuras nodarbības notiek 18 Rīgas un Pierīgas skolās un piesaista apmēram 400 skolēnus.

Vasara ir brīnišķīgs laiks iesaistīties dronu robotikā arī tiem skolēniem, kam mācību gada laikā nav iespējas apmeklēt šādus pulciņus. Vasarā Robopilots rīko dienas un diennakts nometnes, kurās notiek daudz tehnisku nodarbību pamīšus ar aktīvām āra spēlēm.

Nometnēs var piedalīties jebkura vecuma skolēni. Visus pašu uzbūvētos projektus bērni var ņemt mājās. Lai iemācītos vissarežģītāko – būvēt dronus, bērni no sākuma iemācās lodēt vienkāršākas lietas – metāla detektoru, skaņu signalizāciju, spineri,... Bet tie, kam jau ir pieredze, būvē lielākus un sarežģītākus elektronikas projektus. Interesanti un attīstoši uzdevumi tiek doti individuāli, ņemot vērā bērna pieredzi un zināšanas. Bet pilotēšanas nodarbībās apmācība sākas kā datorspēle – drons tiek vadīts simulācijas programmā ar īstu drona pulti un paralēli mācās vadīt īstu dronu, sākot ar mazākiem istabas droniem un beidzot ar vislielākajiem sporta droniem.

Katras nometnes noslēdzošā daļa tiek rīkotas sacensības – lodēšanas un pilotēšanas čempionāti, kurās bērni gan atrāda iegūtās zināšanas un prasmes, gan iegūst vērtīgas balvas.

Dienas nometnes cena ir 165 eiro, bet diennakts nometnes cena 240 eiro.

Vairāk informācijas par Robopilots vasaras nometnēm: robo-pilots.com

Reklāmraksts