PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

8135.jpeg
Foto: doodkoalex / 123RF
E-prasmju nedēļā iespēju apgūt un uzlabot zināšanas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) jomā izmantojuši 23 584 Latvijas iedzīvotāju.

Līdz ar to Latvija jau sesto gadu pēc kārtas kļuvusi par vienu no aktīvākajām e-prasmju nedēļas dalībniecēm visā Eiropas Savienībā, aģentūru LETA informēja organizatoru pārstāvji.

No 23. līdz 27.martam visā Eiropā norisinājās digitālās vides popularizēšanas akcija Get Online Week 2015 un kampaņa e-skills for Jobs 2015. Nedēļas laikā Latvijā dažādos pasākumos iesaistījās 88 novadi un pilsētas. Kopumā iedzīvotājiem tika piedāvāti 745 pasākumi, ko nodrošināja vairāk nekā 150 partneri - ministrijas, valsts aģentūras, uzņēmumi, bankas, skolas un universitātes, bibliotēkas, pašvaldību iestādes un nevalstiskās organizācijas.

Aktīvākie e-prasmju nedēļas dalībnieki bija vīrieši - 56%, kamēr sievietes - 44 %. Vislielākais dalībnieku skaits jeb 43% bija vecumā no 16 līdz 24 gadiem, tomēr iespējas apgūt jaunas zināšanas par tehnoloģijām aktīvi izmantojuši arī ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 64 gadiem, kā arī bērni un jaunieši līdz 16 gadiem, katrai grupai veidojot 23% no dalībnieku kopskaita.

“Īpaši priecīga esmu par lielo jauniešu atsaucību - e-prasmju nedēļā piedalījās vairāk nekā 15 000 jauniešu vecumā līdz 24 gadiem jeb 66% no visiem dalībniekiem," stāsta Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa. "Šis skaitlis liecina, ka gan IKT nozare jauniešiem šķiet interesanta, gan e-prasmes - aktuālas. Tas ļauj nākotnē raudzīties ar optimismu, cerot, ka IKT nozarē tuvāko gadu laikā varam rēķināties ar jauniem speciālistiem."