PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

6465.jpeg
Foto: shotsstudio / 123RF
Kustībai "Iespējamā misija" ir jāturpina darbs, pirmdien, pasniedzot "Iespējamajai misijai" Eiropas Pilsoņu balvu, uzsvēra Eiropas Parlamentta deputāti.

Kustību "Iespējamā misija" apbalvojumam izvirzīja Eiropas Tautas partijas (EPP) Latvijas EP deputāti - Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Artis Pabriks un Inese Vaidere. Gala lēmumu par laureātiem pieņēma Eiropas Pilsoņu balvas komiteja.

S.Kalniete uzsvēra, ka "Iespējamā misija" pēc ziedojumu apsīkuma, kas radies nodokļu politikas izmaiņu dēļ, nedrīkst beigties. "Tā ir vajadzīga Latvijas nākotnei un valdībai ir jāatrod finanšu risinājums, lai "Iespējamā misija" turpinātu savu darbu," pauda eiroparlamentāriete.

Savukārt K.Kariņš atzina, ka "Iespējamā misija" Eiropas Pilsoņu balvu saņem kustībai sarežģītā laikā, taču politiķis ir pārliecināts, ka "Iespējamā misija" Latvijā ir jāturpina.

A.Pabriks norādīja, ka viņš ir gatavs personiski atbalstīt "Iespējamo misiju", un aicināja to darīt arī citus, lai bērniem arī turpmāk būtu iedvesmojoši un profesionāli skolotāji. I.Vaidere piebilda, ka "Iespējamā misija" pašaizliedzīgi strādājusi pie tā, lai palīdzēt talantīgiem augstskolu absolventiem un profesionāļiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem.

Eiropas Pilsoņu balvas kandidātus katrā ES valstī ik gadu var nominēt nacionālie EP deputāti - katrs var pieteikt vienu kandidātu. Pēc tam visu ES valstu izvirzītās kandidatūras izskata un gala lēmumu par 50 (ne vairāk) laureātiem pieņem Eiropas Pilsoņu balvas komiteja, ko veido EP vadība - EP priekšsēdētājs, četri EP priekšsēdētāja vietnieki un divi bijušie EP priekšsēdētāji, informē aģentūra LETA.

Eiropas Pilsoņu balvu EP iedibināja un piešķir kopš 2008.gada. Iepriekš no Latvijas balvu saņēmusi Latvijas Lauku sieviešu apvienības vadītāja Rasma Freimane (2012), Lauku bibliotēku atbalsta biedrības vadītāja Biruta Eglīte (2013), labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta (2015) un labdarības maratona "Dod Pieci" komanda (2017).