PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10128.jpeg
Foto: Publicitātes foto.
Tradicionāli Eiropas dienā, 9. maijā, ikviens Latvijas iedzīvotājs tika aicināts piedalīties „Eiropas eksāmenā”. 

Eksāmens notika tiešsaistē no plkst. 8:00 līdz 21:00. “Eiropas Kustības Latvijā” prezidents Andris Gobiņš pēc eksāmena rezultātu apkopošanas sacīja: „Esam gandarīti par lielo skolu un pašvaldību skaitu, kas patstāvīgi veidoja Eiropas dienas pasākumus un stiprināja Eiropas dienas tradīciju – dalību Eiropas eksāmenā. Tā ir iespēja  katram atzīmēt Eiropas dienu, pārliecinoties par savām zināšanām un uzzinot ko jaunu. Redzams, ka  mēs arvien labāk saprotam mūsu identitātes dažādās dimensijas – vietējā, valstiskā un Eiropas. Paldies visiem par dalību Eiropas dienas pasākumos un Eiropas eksāmenā!”

Sveicam uzvarētājus:

5.-6.klašu grupā – Loreta Zajankovska (Jelgavas 4.sākumskola)

7.-9.klašu grupā – Kaspars Rozītis (Jelgavas Spīdolas ģimnāzija)

Vidusskolas grupā – Andrejs Ivanovs (Jūrmalas Valsts ģimnāzija)

Pieaugušo grupā – Rolands Jierķis.

Statistika:

5.-6.klašu grupā eksāmenu kārtoja 2699 dalībnieki, no kuriem 479 ieguva maksimālo punktu skaitu.

7.-9.klašu grupā eksāmenu kārtoja 4278 dalībnieki, no kuriem 580 ieguva maksimālo punktu skaitu.

Vidusskolas grupā eksāmenu kārtoja 3136 dalībnieki, no kuriem 122 ieguva maksimālo punktu skaitu.

Pieaugušo grupā eksāmenu kārtoja 1706 dalībnieki, no kuriem 93 ieguva maksimālo punktu skaitu.

Lai skolēnus informētu par iespēju piedalīties Eiropas eksāmenā, kopš 2016. gada aprīļa 26 skolās viesojās Eiropas eksāmena Supervaroņu komanda – Lelde Lietaviete, Roberto Meloni un Andris Kivičs, tūres vadītāja Kašera vadībā. Visi minētie supervaroņi arī vakar kārtoja Eiropas eksāmenu, uzrādot ļoti labus rezultātus, bet tomēr atpaliekot no daudziem skolēniem. Andris Kivičs eksāmenā saņēma 48 punktus, Lelde Lietaviete 47, bet Roberto Meloni 44 punktus. Tie skolēni, kuri fotokonkursā solīja pārspēt supervaroņus, piedalīsies loterijā un saņems papildu balvas. Sīkāk lasi Facebook lapā Eiropas eksāmens 2016.

Pēc Eiropas eksāmena  katrs  dalībnieks saņēma gan apliecinājumu un informāciju par iegūto punktu skaitu, gan, uzrādot labākos rezultātus, tiks pie vērtīgām balvām – lidojumi gaisa balonā, vēja tunelī un nobraucieni ar vasaras bobu Siguldas bobsleja trasē, informē Liene Valdmane, “Eiropas Kustības Latvijā” pārstāve.

Eksāmena rezultātus analizēs izglītības ekspertu grupa, lai noskaidrotu, kuros jautājumos nepieciešams paplašināt iedzīvotāju zināšanas, tādejādi eksāmens ir ne tikai zināšanu pārbaude, bet arī pamats mērķtiecīgai attiecīgo institūciju un NVO darbībai nākotnē.

"Eiropas eksāmenu" organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. 2016. gads ir trešais gads, kad notiek "Eiropas eksāmens", un pērn tajā piedalījās vairāk nekā 5000 dalībnieku. Šogad dalībnieku skaits pat vairāk kā dubultojies!

Vairāk informācijas: eksāmena Facebook lapā.